Cineva să-l oprească pe Antonescu

| 31 aug, 2013

Crin Antonescu nu se dezminte. Are propriul război cu justiţia şi nu se lasă. Este însă foarte greu de spus ce îşi imaginează preşedintele liberal că va obţine în urma atacurilor la baionetă pe care le declanşează cu o regularitate de invidiat la adresa instituţiilor justiţiei. Fiindcă, aşa cum arată situaţia la acest moment, preşedintele liberal îşi consumă inutil resursele într-o ofensivă din care nu poate ieşi decât învins. Ce le va spune Crin Antonescu românilor, dar mai ales partenerilor externi?

Că s-a bătut din greu şi cu toate mijloacele pentru a pune la pământ instituţiile din zona justiţiei? Este o retorica nu doar periculoasă, dar mai ales inacceptabilă pentru un politician care se consideră liberal sadea şi care are obligaţia de a sancţiona orice ingerinţă în justiţie. Crin Antonescu nu numai că nu fereşte justiţia de imixtiuni, ci este chiar dirijorul care dă tonul atacurilor.

Astfel, într-o intervenţie publică prilejuită de Biroul Permanent Naţional al PNL de la Mamaia, Crin Antonescu a declarat că "actuala majoritate poate să facă ceva pentru ca rămăşiţele importante ale regimului Băsescu, în sensul funcţionării partizane a unor instituţii care ar trebui să fie independente, să fie eliminate sau măcar limitate, o preocupare dincolo de actul de guvernare în sine pentru tot ceea ce noi am promis cetăţenilor români care ne-au votat”. Rugat să precizeze instituţiile la care face referire, preşedintele PNL a completat: "Le cunoaşteţi foarte bine. Eu nu le-am cerut niciodată desfiinţarea, eu nu le-am cerut niciodată subordonarea politică, eu le-am cerut independenţa. Şi aceste instituţii sunt: Curtea Constituţională, Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de Integritate, CSM, hai să ne oprim aici.”

Desigur, consideraţiile lui Crin Antonescu pun într-o reală dificultate şi USL, în condiţiile în care liderul PNL este candidatul oficial al alianţei la alegerile prezidenţiale din 2014. Dacă înaintea BPN al PNL Crin Antonescu construia în jurul evenimentului o aură specială, susţinând că în cadrul forului de conducere se va dezbate un proiect prezidenţial şi va fi stabilită strategia PNL în perioada următoare, la ieşirea de la dezbateri preşedintele liberal a ieşit cu aceleaşi teze pe care le vehicula şi înaintea BPN-ului. Ceea ce ne indică faptul că liderul liberal nu a ieşit împrospătat cu idei noi din discuţiile cu colegii din PNL, ci că a încercat probabil să-i convingă pe liderii din teritoriu că justiţia este ţinta principală ce trebui cu orice preţ doborâtă.

Din păcate pentru Crin Antonescu, construirea imaginii de justiţiar împotriva justiţiei sapă pregnant în profilul prezidenţiabilului pe care liderul liberal pare inabil să şi-l construiască. Dacă vrea să devină preşedinte al României, Crin Antonescu este obligat să propună un model opus de Traian Băsescu, nicidecum unul similar. Cât timp nu va înţelege acest imperativ, Crin Antonescu nu face altceva decât să îşi taie tocmai craca pe care stă. Din păcate pentru prezidenţiabilul USL, în cercurile consilierilor liberali nimeni nu pare să-l tragă de mânecă pe liderul PNL.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 sep, 2013
boorr
DEMENOS
SINGURA SOLUTIE,CAMASA DE FORTA SI DIRECTIA COCOPUPU,VREA DEBUSOLATUL SA FIE PRESEDINTE...AFERIM.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ