Ciolacu, despre învestirea Guvernului Cîţu: Votul va avea loc joi, la ora 16.00

| 11 mar, 23:00

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, referitoar la votul de învestire a Guvernului Cîţu, care va avea loc joi, de la ora 16.00, că reprezentanţii PSD vor fi prezenţi la şedinţă, dar nu vor vota acest guvern. "În cadrul PSD am luat o decizie politică clară că nu vom vota Guvernul Cîţu. Acest guvern, din punctul nostru de vedere, nu merită să fie votat", a spus el.

 

Ciolacu a cerut premierului desemnat să vină cu o altă propunere la Ministerul Sănătăţii, întrucât ministrul propus Victor Costache nu a primit, în comisii, decât votul PNL.
"Votul va avea loc joi, la ora 16.00, eu chiar spunând, nu o singură dată, că vom respecta Constituţia, legile şi regulamentul Camerei Deputaţilor şi al Senatului, respectiv se va da acest vot în perioada prinsă în regulament de 15 zile", a spus Ciolacu, luni, într-o conferinţă de presă.
El a spus că PSD a decis să nu voteze acest Guvern.
"În cadrul PSD am luat o decizie politică clară că nu vom vota Guvernul Cîţu. Acest guvern, din punctul nostru de vedere, nu merită să fie votat. Totuşi PSD este o minoritate în acest moment, în Parlament. Responsabilitatea creerii unei majorităţi este a PNL", a declarat Ciolacu.
El a spus că joi se va vedea buna credinţă a PNL, dacă va vota la vedere pentru învestirea Guvernului.
"Responsabilitatea gestionării crizei coronavirusului în acest moment este a PNL", a adăugat el.
Răspunzând unei întrebări, Ciolacu a spus: "Alături de colegii mei, astăzi la grup am hotărât toţi să fim prezenţi joi la ora 16.00, la şedinţa comună de învestire a Guvernului Cîţu. Colegii mei ştiu decizia politică care o avem, este posibil, ne uităm cu toţii, vedem cum evoluează lucrurilre şi vom decide. Categoric dacă vom modifica această decizie decizia se va lua în interiorul partidului şi cu colegii mei din ţară".
El a reiterat că acest guvern nu merită să fie votat.
"După ce dl preşedinte al PNL va ieşi la presă şi va spune că este responsabil de această criză care este în ţară şi că trebuie un guvern legitim care să gestioneze destinele ţării şi că vor vota la vedere (...) aşteptăm decizia partidului care a făcut propunerea. Nu-mi cereţi mie din opoziţie să am această responsabilitate", a spus Ciolacu, potrivit News.ro.
El a mai spus că nu va merge la consultările de marţi de la Palatul Victoria.
"Am decis că nu. Pentru că nu are prerogative domnul prim-mnistru să mă invite, este treaba guvernului să dea HG cu data alegerilor. Noi avem alte priorităţi", a conchis el.

 

Tag-uri: ciolacu, gestionare, vot
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ