Ciolacu îl susține pe Bădălău pentru un post la Curtea de Conturi unde va câștiga 5.000€

| 15 iun, 20:00

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, după ședința Comitetului Executiv Național, că îl va susține pe Niculae Bădălău pentru un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi și pe Iulian Iancu pentru șefia ANRE. Cele două candidaturi sunt controversate. Bădălău a modificat legea de funcționare a Curții de Conturi astfel încât să poată ocupa un post deși este de profesie inginer.

 

„Propunerea noastră merge la comisii, comisia analizează, dar nu am nicio problemă în al susține și pe domnul Bădălău și pe domnul Iancu”, a declarat Marcel Ciolacu.
Deși numirile sunt făcute de Parlament, Marcel Ciolacu susține că nu sunt „numiri politice”.
„Din punctul meu de vedere îl voi susține pe domnul Bădălău. Ca și parlamentar. Este dreptului domnului Bădălău să candideze pentru această funcție. Funcțiile de la Curtea de Conturi sau de la ANRE nu sunt funcții politice”, a mai declarat Ciolacu.
Surse politice din PSD spun că susținerea lui Marcel Ciolacu are legătură cu Congresul PSD unde dorește să candideze pentru funcția de președinte. Prin susținerea unor lideri din partid sau a apropiaților acestora, Ciolacu intenționează să își asigure voturile de la Congres și să să scape de lideri care ar putea ridica pretenții, cum este cazul influentului baron PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, trimis pe funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.
Curtea de Conturi este condusă în acest moment de Mihai Busuioc, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea. Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării în vremea când ministerul era condus de fostul șef al PSD.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ