Cioloş: Procesul de achiziţie de către stat a "Cuminţeniei Pământului" se va desfăşura într-o totală transparenţă

| 22 mar, 14:43

Premierul Dacian Cioloş a precizat marţi că procesul de achiziţie a operei "Cuminţenia Pământului" de Constantin Brâncuşi se va desfăşura într-o totală transparenţă şi i-a invitat pe reprezentanţii industriei culturale şi creative din România să sprijine acest proiect.

"În procesul de achiziţie a "Cuminţeniei Pământului" pe care Guvernul României îl pregăteşte - dorim să facem asta în totală transparenţă şi a modului în care statul şi Guvernul a avut şi are iniţiativa de a achiziţiona această operă de artă simbolică, nu doar pentru opera lui Brâncuşi, dar şi pentru ce înseamnă arta modernă românească, dar şi pentru tot ce se va întâmpla pentru a finaliza acest proiect. Vă invităm şi pe dumneavoastră să ne daţi o mână de ajutor şi de a folosi industria culturală creativă pentru a sprijini intrarea sau reintrarea în patrimoniul statului, în proprietatea statului a acestei opere de artă", a declarat Dacian Cioloş. 

Şeful Guvernului a fost prezent la lansarea studiului "Sectoarele culturale şi creative din România. Importanţa economică şi contextul competitiv", realizat sub egida Ministerului Culturii de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ