Ciucă: Comisia juridică va da un raport împotriva încuviinţării arestării preventive a deputatului Popescu

| 28 apr, 2014

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în baza votului, va da un raport către Biroul Permanent împotriva solicitării ministrului Justiţiei cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, a declarat luni preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă.

El a precizat că dintre cei 23 de deputaţi prezenţi la şedinţa comisiei (din 27) 15 au votat împotriva cererii, şapte în favoarea acesteia şi unul s-a abţinut.

Potrivit lui Ciucă, Popescu a fost audiat 'pe o procedură standard pentru toţi cei care au fost în această situaţie la Comisie, indiferent ca au fost la Putere sau în Opoziţie în momentul respectiv'.

'Au fost puse întrebări, deputatul în cauză a răspuns şi-a exprimat punctul de vedere, şi-a formulat o apărare, chiar dacă noi la comisie nu stabilim dacă este sau nu vinovat, asta o va stabili instanţa, pentru că el merge mai departe să fie judecat în instanţă. O mare parte din colegii din Comisie au studiat dosarul zilele acestea (...). Comisia juridică în baza votului pe care vi l-am spus va da un raport către Biroul Permanent împotriva acestei cereri', a declarat Bogdan Ciucă la finalul audierilor deputatului Florin Popescu.

Deputatul Florin Popescu, membru al Partidului Mişcarea Populară, a fost audiat luni de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor după ce ministrul Justiţiei a trimis săptămâna trecută conducerii forului legislativ solicitarea DNA de arestare preventivă a acestuia.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici declara săptămâna trecută că Biroul Permanent a sesizat Comisia juridică privind solicitarea ministrului Justiţiei iar comisia are la dispoziţie trei zile pentru a finaliza raportul.

'Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de scrisoarea ministrului Justiţiei cu privire la solicitarea Parchetului privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu şi a sesizat Comisia juridică. Aceasta are termen de trei zile lucrătoare pentru a da un raport. Programul comisiei urmează să fie stabilit de preşedintele ei, astfel încât luni la prânz să poată fi prezentat Biroului Permanent raportul respectiv, urmând ca de luni, în cinci zile lucrătoare, BP să convoace plenul în vederea votului pe raport. În mod normal, probabil că în perioada 5 - 7 mai, mai exact miercuri, pe 7, cu ocazia votului final, va avea loc şi votul pe raport', preciza Mircovici.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

DNA susţine că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ