Clement Negruţ, PMP: Cerem demisia comandantului Jandarmeriei. Am simţit ce înseamnă forţa bocancului

| 11 iun, 13:37

Deputatul Clement Negruţ, vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că, în urma incidentelor produse duminică la un miting al formaţiunii politice la Bucureşti, PMP cere demiterea comandantului Jandarmeriei Române, generalul Mircea Olaru.

 

'S-au întâmplat nişte lucruri care eu nu credeam că, în această perioadă, în România, se pot întâmpla. Mă refer în special la atitudinea instituţiilor care în mod normal ar trebui să vegheze la protejarea cetăţeanului, la un climat de linişte, fără incidente. Şi aici mă refer la Jandarmeria Română care, efectiv, a aplicat o măsură de forţă nelalocul ei, într-un moment în care nu se impunea', a susţinut vicepreşedintele PMP.

Din acest motiv,'PMP cere ministrului Gabriel Oprea să-l demită de urgenţă pe comandantul Jandarmeriei Române, Mircea Olaru', a precizat Negruţ.

În opinia deputatului, atitudinea Jandarmeriei a fost 'total disproporţionată' faţă de cea a participanţilor.

Clement Negruţ a spus că 'a simţit pe propria piele ce înseamnă forţa bocancului, a pumnului, a bastoanelor', primind 'un cot bine plasat în zona ficatului'.

Negruţ a mai menţionat că PMP a depus la Primăria Capitalei, cu trei zile înainte, potrivit prevederilor legale, o solicitare de organizare a unui miting în Bucureşti. El a spus că este de 'neînţeles' de ce PMP nu a primit până la ora desfăşurării mitingului aprobare, deşi ar fi fost date asigurări în acest sens. Ca atare, consilierii municipali ai PMP vor depune o interpelare la adresa primarului Sorin Oprescu, a adăugat vicepreşedintele PMP.

Câteva sute de membri şi simpatizanţi ai PMP au participat duminică la un miting organizat în faţa Palatului Victoria, în care au cerut demisia premierului Victor Ponta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, mitingul nu a fost autorizat, iar când protestatarii au încercat să plece din zona Piaţa Victoriei, pentru a nu fi blocat traficul jandarmii au reaşezat dispozitivul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ