CNA: Realitatea TV, amendată cu 30.000 de lei pentru dezinformare

| 29 oct, 2013

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au amendat marţi Realitatea TV cu 30.000 de lei pentru încălcarea dreptului publicului la o informare corectă în emisiunile de ştiri şi dezbateri care au vizat protestele din comuna Pungeşti.

CNA a constatat că în emisiunile de ştiri şi dezbateri din 16 octombrie ale Realităţii TV a fost relatată informaţia despre un posibil decedat în timpul protestelor de la Pungeşti.

Potrivit raportului de monitorizare al CNA, titlul "Bărbat mort în urma protestelor" a fost menţinut pe ecran încă trei minute după infirmarea afirmaţiei de către purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Articolul 3 din Legea audiovizualului prevede că "toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor".

Sancţiunea a vizat şi încălcarea Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia informaţia trebuie să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă. În cazul în care informaţiile prezentate se dovedesc a fi eronate în mod semnificativ, furnizorul de servicii media audiovizuale trebuie să aducă rectificările necesare în cel mai scurt timp şi în condiţii similare de difuzare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ