CNA: Realitatea TV, somată pentru că nu a asigurat imparţialitatea în relatări despre Sebastian Ghiţă

| 06 feb, 2014

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de joi, să someze public Realitatea TV pentru că nu a asigurat imparţialitatea şi echilibrul în mai multe emisiuni în care au fost abordate mai multe subiecte legate de deputatul PSD Sebastian Ghiţă.

CNA a analizat, joi, mai multe emisiuni de ştiri şi dezbaterile difuzate de Realitatea TV în perioada noiembrie-decembrie. În aceste programe au fost abordate mai multe subiecte legate de deputatul PSD Sebastian Ghiță, în principal cel al firmelor care ar fi controlate de acesta, relatează Mediafax.

În urma difuzării respectivelor programe, CNA a primit o sesizare de la Sebastian Ghiţă. "(...) vă sesizez faptul că postul de televiziune Realitatea TV desfăşoară o campanie de denigrare a persoanei mele, practicând un atac calomnios la adresa mea. Fără a se baza pe vreun document oficial, Realitatea TV consideră că trebuie să vorbească în mod constant despre firmele la care aş fi patron şi contractele cu statul pe care le-aş derula, ambele afirmaţii total neadevărate. Nu deţin firmele pe care postul respectiv clamează că le deţin şi nu am niciun contract cu statul român", spune Sebastian Ghiţă în sesizarea transmisă CNA.

El a solicitat CNA să analizeze "toate dezinformările vehiculate" la adresa sa de Realitatea TV în a doua jumătate a anului trecut şi să decideţi dacă nu se încadrează "la capitolul denigrare şi încălcare a dreptului la propria imagine". "Nu solicit drept la replică pentru că o campanie de denigrare nu se termină cu un drept la replică", mai spune deputatul Sebastian Ghiţă.

Pe de altă parte, în şedinţa CNA de joi, Mura Frînculescu, directorul executiv al Realitatea Media, a spus că Realitatea TV nu face o campanie de denigrare a deputatului Sebastian Ghiţă.

"La un moment dat, s-a discutat mai intens despre aceste contracte, ca urmare a faptului că preşedintele Traian Băsescu a avut o intervenţie în acea perioadă, iar printre numele celor nominalizaţi a fost şi cel al parlamentarului Sebastian Ghiţă", a spus Mura Frînculescu.

În schimb, membrul CNA Monica Gubernat a întrebat-o pe Mura Frînculescu: "L-aţi prezentat ca fiind unul dintre cei mai mari corupţi ai României. Unde e corupţia prezentată?".

"Noi nu am vorbit de corupţie", i-a răspus Mura Frînculescu.

Membrii CNA au considerat însă că Realitatea TV a încălcat articolul 66, alineatul 1, litera a din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "(1) În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică".

La propunerea Monicăi Gubernat, CNA a decis să someze public Realitatea TV. Sancţiunea a fost aplicată cu opt voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu) şi două "împotrivă" (Viorel-Vasile Buda şi Christian Mititelu).

În sancţiune, membrii CNA au decis să adauge şi emisiunea "Jocuri de putere" din 15 noiembrie. Membrii CNA au spus că şi în această emisiune a fost încălcat articolul 66, alineatul 1, litera a din Codul audiovizualului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ