Antena 3 a fost amendată cu 50.000 de lei pentru emisiunea în care Andreea Pora a fost batjocorită

| 06 feb, 2014

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis sa amendeze cu 50.000 de lei postul Antena 3 pentru emisiunea "Sinteza zilei" din 14 ianuarie, in care erau batjocoriti mai multi jurnalisti. Andreea Pora, Robert Turcescu şi Ion Cristoiu au fost principalele ţinte ale directorului şi realizatorului postului Antena 3, Mihai Gâdea.

In favoarea propunerii de amenda cu 50.000 de lei au votat membrii CNA: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Laura Geogescu si Christian Mititelu. Impotriva au votat Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea, transmite hotnews.ro.

Este a treia oara cand subiectul s-a aflat pe agenda consiliului si a doua oara cand au fost supuse votului sanctiuni in acest caz.

CNA a votat din nou, joi, doua propuneri de sanctionare a emisiunii Sinteza zilei in care erau atacati si batjocoriti mai multi jurnalisti de la B1 TV, EvZ si alte publicatii, cel mai dur fiind atacata Andreea Pora. Cazul a mai fost discutat de doua ori in ultimele saptamani. La sedinta din 23 ianuarie, membrii votasera trei propuneri: una de intrerupere a programului timp de 10 minute, timp in care sa fie difuzat doar textul sanctiunii CNA; propunerea de 50.000 de lei amenda; respectiv o propunere de somatie publica pentru Antena 3.

Atunci, nu s-au strans suficiente voturi - minim sase - pentru ca o sanctiune sa fie adoptata. Cea de intrerupere a programului a intrunit cele mai putine voturi, fapt pentru care nu a mai fost luata in calcul in sedinta de azi, cand a fost reluat votul. Astazi, s-a strans numarul minim de necesar de membri CNA care sa sprijine sanctiunea de 50.000 de lei.

Comparativ, tot astazi postul Mynele TV a primit o sanctiune de 100.000 de lei pentru ca a difuzat reclame la telefoane erotice, lucru interzis de lege. Iar Pro TV si Antena 1 au fost amendate cu 50.000 de lei, respectiv 70.000 de lei pentru editii ale emisiunilor La Maruta si Acces direct in care a fost prezentata viata manelistului Nicolae Guta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ