Decizie de ultimă oră a CNA: Ce nu au voie să facă moderatorii de televiziune

| 23 ian, 2014

Prezentatorii şi realizatorii programelor de televiziune şi radio au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă, potrivit unei prevederi a unui proiect de Decizie al CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat, în şedinţa de joi, cu unanimitate de voturi, un articol dintr-un proiect de modificare şi completare a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, anunţă Mediafax.

"Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă", se spune în articolul nou propus să fie introdus în Codul audiovizualului.

În fapt, acest articol propus a fi introdus în legislaţia audiovizualului modifică articolul 40, alineatul 3 din actualul Cod audiovizual, care este în vigoare.

Potrivit art. 40, alin. 3, "Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă". Acum, CNA vrea să introducă aceste obligativităţi şi pentru prezentatorii şi pentru realizatorii de emisiuni.

Proiectul de Decizie de modificare şi completare a Codului audiovizual cuprinde şi alte aspecte.

Toate aceste modificări adoptate de CNA în acest proiect de Decizie urmează să intre în dezbatere publică timp de 30 de zile. În această perioadă, radiodifuzorii vor putea să transmită Consiliului observaţii.

După cele 30 de zile de dezbatere publică, proiectul de Decizie de modificare şi completare a Codului audiovizualului va fi supus votului membrilor CNA în vederea adoptării.

Tag-uri: cna
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ