Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru zece județe din Moldova și Muntenia

| 28 dec, 2014

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru zece județe din Moldova și Muntenia, care va intra în vigoare în a doua parte a nopții de duminică spre luni.

În județele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, precum și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova, în a doua parte a nopții de duminică spre luni și în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitățile de precipitații vor depăși izolat 40-50 de litri/metrul pătrat, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Vântul va avea rafale de peste 70-80 kilometri/oră, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Codul portocaliu este valabil pentru intervalul 28 decembrie, ora 20,00 — 29 decembrie, ora 20,00.

De asemenea, un Cod galben de ninsori va intra în vigoare duminică seară, când ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Olteniei vor fi abundente și se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopții și în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

ANM atrage atenția asupra faptului că în Muntenia, Moldova, Dobrogea și estul Olteniei vântul se va intensifica și va depăși la rafală 70 de kilometri/oră, viscolind și troienind zăpada. În sudul Banatului, în a doua parte a zilei de duminică, 28 decembrie, vântul va avea intensificări cu viteze de 60 — 70 kilometri/oră, după care va slăbi treptat în intensitate.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza codurile, precizează meteorologii.

Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat că este posibil ca ANM să emită Cod Roșu de viscol, în noaptea de duminică spre luni, pentru județe precum Buzău, Ialomița, Brăila și Vrancea.

"În timpul maximului viscolului e posibil, dacă se depășesc 90 km pe oră (viteza vântului — n.r.), ca ANM să emită Cod roșu pentru județul Buzău, nordul județului Ialomița, Făurei, Brăila, Râmnicu Sărat, nordul județului Vrancea (...) în intervalul 6 dimineața — 12 ziua", a spus Sandu, în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, la sediul MAI, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Cod galben de NINSORI şi VISCOL: Toate porturile constănţene au fost închise navigaţiei din cauza vântului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 dec, 2014
elena
job
Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa.
Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ