Gabriel Oprea: Recomandăm populației din sudul țării să evite circulația în noaptea care urmează

| 28 dec, 2014

Vicepremierul Gabriel Oprea a recomandat populației din zona de sud a țării să evite circulația în cursul nopții de duminică spre luni, în condițiile în care se anunță viscol puternic.

Gabriel Oprea a avertizat că va urma o noapte grea pentru judeţele din sudul ţării.

"De la noapte va urma un alt val de ninsori și viscol puternic, fiind emisă de curând o avertizare de Cod portocaliu pentru județele Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Prahova, Dâmbovița, Ialomița și Argeș. Prima recomandare pe care o avem de transmis populației din zona de sud a țării — Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei — este de a evita circulația în această noapte. În situațiile absolut necesare, recomandăm conducătorilor auto care pleacă la drum să aibă carburant suficient, să aibă o rezervă de hrană, de apă, pentru că există riscul apariției unor blocaje în trafic", a afirmat Oprea la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică la sediul MAI.

Vicepremierul a adăugat că în ultimele 24 de ore forțele MAI s-au mobilizat astfel încât nu s-au înregistrat "persoane izolate din cauza zăpezilor sau persoane dispărute" și nici nu s-a impus închiderea unor drumuri naționale sau județene.

Oprea le-a cerut subalternilor din minister și autorităților locale să rămână mobilizate pentru deszăpezire, dar și pentru a combate posibilele efecte ale viscolului care se anunță.

Citeşte şi: Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru zece județe din Moldova și Muntenia

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ