Cod roşu de inundaţii în judeţul Teleorman şi Cod portocaliu în Timiş

| 31 iul, 2014

Hidrologii au emis un Cod roşu de inundaţii pe sectorul aval Vârtoapele (judeţul Teleorman) şi un Cod portocaliu pe râurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timişului, Bârzava şi Moraviţa din judeţul Timiş.

Avându-se în vedere evoluţia hidrometeorologică din bazinul hidrografic Pârâul Câinelui, ca urmare a propagării viiturii formate anterior în partea superioară a bazinului, se instituie Cod roşu pe sectorul aval Vârtoapele (judeţul Teleorman). Codul roşu a intrat în vigoare la ora 5,15 şi va expira la 10,00.

De asemenea, joi, în intervalul orar 5,45 - 14,00, specialiştii în hidrologie au instituit Cod portocaliu de inundaţii pe unele râuri din judeţul Timiş.

Citeşte şi: Bilanț INUNDAȚII. 185 de localităţi inundate, un mort și 4 dipăruți, de duminică până miercuri


Astfel, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timişului, Bârzava şi Moraviţa din judeţul Timiş.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ