Coincidență nefastă: Ministrul Educației, școlit la una dintre 'fabricile de diplome' percheziţionate de procurori

| 26 iul, 11:24

Procurorii şi poliţiştii au deschis miercuri dimineaţă la iniversităţile "Aurel Vlaicu" şi "Vasile Goldiş" din Arad, pentru percheziţii în dosarul "Diplome de licenţă fără studii". Peste 100 de percheziţii domiciliare au loc la cadre didactice şi studenţi din cadrul celor două universităţi.

Ministrul Educaţiei, Liviu Popa, a comentat deja în intervenţii telefonice la mai multe televiziuni situaţia de la cele două universităţi, afirmând că în spaţiul public au mai existat informaţii despre neregulile de la unităţile de învăţământ. Ce nu a precizat ministrul este faptul că el însuşi are o diplomă de la una dintre univerităţile percheziţionate.

 

Potrivit CV-ului ministrului Liviu Popa, în perioada 2005-2006, acesta a urmat cursurile de masterat ale Universităţii "Vasile Goldiş" din Arad. Pentru ca această coincidenţă să fie şi mai neplăcută, diploma obţinută de Liviu Pop este în domeniul "managementului educaţional".

 

Parchetul General susţine că mai multe cadre didactice din cadrul celor două instituţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale constând în pretinderea şi primirea unor foloase necuvenite (bani şi bunuri materiale) cu ocazia organizării şi susţinerii de către studenţi a examenelor la diferite discipline (susţinute chiar în afara perioadei de examinare) şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de licenţă. Probatoriul a relevat că unii studenţi străini, înscrişi la grupe ce urmează cursurile în limba română, nu cunosc/nu înţeleg limba română şi totuşi sunt promovaţi, în schimbul unor sume de bani, la toate examenele anuale.

La Universitatea "Vasile Goldiş" din Arad au mai avut loc percheziţii şi în februarie 2013, când mai mulţi profesori au fost acuzaţi că vindeau lucrări de licenţă.

Tag-uri: Liviu Pop
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ