Colaborare româno-azeră în cercetare agricolă, irigaţii şi producţie vegetală

| 05 iun, 2013

Colaborarea la nivel sectorial în producţia vegetală sau animală precum şi în domeniul cercetării ştiinţifice agricole au fost printre temele discutate miercuri de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi omologul său din Republica Azerbaidjan, Ismat Abasov.

Potrivit unui comunicat al MADR, remis miercuri de agerpres, cei doi demnitari au analizat stadiul cooperării dintre România şi Azerbaidjan şi au convenit asupra intensificării dialogului bilateral şi a colaborării la nivel sectorial precum producţie vegetală, producţie animală, schimb de experienţă în domeniul utilizării eficiente a pământului, aplicarea măsurilor agrotehnice şi a metodelor avansate de irigare.

De asemenea, se doreşte o cooperare în domeniul activităţii de cercetare ştiinţifică agricolă prin stabilirea de relaţii directe între unităţile de cercetare ştiinţifică din sectorul agricol.

Ministrul Agriculturii din Republica Azerbaidjan, Ismat Abasov, l-a invitat pe omologul său român, în luna noiembrie a acestui an, la Festivalul Internaţional al Vinului de la Baku, iar în perspectiva organizării de către România în anul 2014 a conferinţei FAO, ministrul Daniel Constantin şi-a manifestat interesul de a-l avea printre oaspeţi şi pe omologul său azer. şi au convenit asupra intensificării dialogului bilateral şi a colaborării la nivel sectorial precum producţie vegetală, producţie animală, schimb de experienţă în domeniul utilizării eficiente a pământului, aplicarea măsurilor agrotehnice şi a metodelor avansate de irigare. De asemenea, se doreşte o cooperare în domeniul activităţii de cercetare ştiinţifică agricolă prin stabilirea de relaţii directe între unităţile de cercetare ştiinţifică din sectorul agricol.

Ministrul Agriculturii din Republica Azerbaidjan, Ismat Abasov, l-a invitat pe omologul său român, în luna noiembrie a acestui an, la Festivalul Internaţional al Vinului de la Baku, iar în perspectiva organizării de către România în anul 2014 a conferinţei FAO, ministrul Daniel Constantin şi-a manifestat interesul de a-l avea printre oaspeţi şi pe omologul său azer.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ