Tinerii care se mută la ţară ar putea primi 70.000 de euro de la stat

| 24 apr, 2013

Tinerii care astăzi aleg să înceapă o nouă viața în mediul rural, dar și să se apuce de agricultură, primesc un sprijin de 40.000 de euro. Suma ar putea crește la 70.000 de euro.

Pentru a stimula câţi mai mulţi fermieri tineri să se instaleze în mediul rural, ministrul Agriculturii Daniel Constantin vrea ca în viitoarea programare financiară să mărească ajutorul de la stat de la 40.000 de euro la 70.000 de euro. Tot pentru a stimula activitățile agricole, timp de 5 ani, cei care lucrează teren de până la 25 de hectare vor primi o subvenție majorată cu 25%, a promis ministrul.

Pentru instalarea tinerilor fermieri au existat peste 25.000 de solicitări, dar fondurile disponibile au ajuns doar pentru 8.500 de fermieri. Sprijinul presupunea acordarea a 40.000 de euro, sumă nerambursabilă pentru instalarea în mediul rural.

Tânărul fermier este o persoană cu vârsta sub 40 de ani şi care desfăşoară o activitate agricolă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ