Comuna Pungești, declarată zonă specială de siguranţă publică

| 08 dec, 2013

Comuna vasluiană Pungeşti, unde în acest weekend au avut loc proteste violente ale localnicilor împotriva gazelor de șist și a companiei Chevron, a fost declarată zonă specială de siguranţă publică.

Comuna vasluiană Pungeşti a fost declarată zonă specială de siguranţă publică printr-un ordin al Jandarmeriei, potrivit căruia în zonele în care au loc manifestări violente se impun măsuri speciale.

„Potrivit ordinului, în zonă sunt intensificate măsurile specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi de menţinere a stării de linişte şi ordine publică. În zonă sunt create dispozitive şi sunt detaşate echipaje de intervenţie şi patrule, pentru a se crea un climat de linişte şi siguranţă pentru cetăţeni”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, mr. Marius Ţăranu, citat de Agerpres.

Potrivit gandul.info, Măsura este prevăzută în Ordinul Ministrului Afacerilor Interne 60/2010, la articolul 12.

„Prin dispoziţia şefului poliţiei municipale/orăşeneşti, în mediul urban şi rural se pot constitui zone speciale de siguranţă publică, în care se instituie dispozitive suplimentare de ordine şi siguranţă publică, folosindu-se inclusiv personal de la alte formaţiuni ale poliţiei — investigaţii criminale, detaşamente de intervenţie rapidă etc. (...)

Constituirea zonei speciale de siguranţă publică are loc atunci când pe un spaţiu restrâns se concentrează un fenomen infracţional — violenţe, trafic şi consum de droguri, prostituţie etc. (...)

În momentul în care cauzele ce au determinat constituirea zonei speciale de siguranţă publică au fost înlăturate, măsurile speciale luate încetează", mai precizeză ordinul menționat.

Localnicii din Pungeşti afirmă însă că reprezentanţii Jandarmeriei comit o serie întreagă de abuzuri şi că oamenii nu sunt lăsaţi să iasă din case fără să fie percheziţionaţi şi chestionaţi.

„La fiecare casă stă câte un jandarm. Nici în drum nu avem voie să ieşim fără să dăm socoteală jandarmilor. Nu înţelegem pe cine apără ei aici, în slujba cui acţionează”, a declarat un localnic.

Autoturismele care circulă de drumul judeţean care face legătura între Vaslui şi Pungeşti sunt în continuare oprite, iar conducătorii auto sunt întrebaţi unde merg şi cu ce scop.

O serie de confruntări între protestatarii împotriva gazelor de șist și autorități au avut loc în weekend la Pungești, Vaslui, unde compania americană Chevron și-a instalat utilajele pentru a demara procedurile de explorare a rezervelor de gaze de șist.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ