Concediu în Grecia. Câte rezervări s-au anulat de la anunţul organizării referendumului

| 06 iul, 15:03

Situaţia politică din Grecia are consecinţe importante asupra uneia dintre cele mai profitabile ramuri ale economiei: turismul. De când guvernul Tsipras a anunţat că va organiza referendum pentru susţinerea sau nu a măsurilor cerute de creditorii internaţionali, numărul de rezervări de vacanţe a scăzut dramatic, iar anulările de concedii au crescut exponenţial.

Turismul este una din pricipalele surse de venit pentru economia greacă, dar şi cel mai mare angajator. Potrivit asociaţiei World Travel and Tourism Council, citată de site-ul grecesc de ştiri iefimerida.gr, turismul contribuie cu 16% la PIB-ul Greciei şi asigură aproximativ 20% din totalul locurilor de muncă din ţară.

Criza economică pe care o ztraversează şi referendumul organizat de guvernul Tsipras au deja efecte puternic negative asupra turismului. Potrivit Confederaţiei Turismului din Grecia, citată de acelaşi site, rezervările de vacanţe de la anunţarea referendumului au scăzut cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, anulările de vacanţe deja rezervate au ajuns la 300.000 în ultima săptămână, coform site-ului in.gr.

Grecii au decis la referendumul organizat duminică, cu o majoritate covârşitoare (61%), să respingă planul de măsuri propus de creditorii internaţionali pentru redresarea economiei, în condiţiile în care datoaria externă a ţării a ajuns la 320 de miliarde de eur.

Citeşte şi: REFERENDUM GRECIA. Rezultate oficiale după numărarea a 95% din voturi: 61,31% 'Nu', 38,69 % 'Da'

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 iul, 19:18
sorin
O sansa buna pentru a castiga bani!
O sansa buna pentru a castiga bani! Trebuie sa profitati de acest adevarat chilipir! Oferim o oportunitate reala si serioasa prin care sa castigati acum bani, cat mai repede, fara sa recrutati oameni, fara sa construiti retele! Grabiti-va si cereti cat mai repede detalii la adresa de email: [email protected]
07 iul, 18:10
ion
jurnalisti
sunteti niste jurnalisti de 2 lei si 1o bani cu stirile vostre

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ