Purtătorul de cuvânt al BNR, REACŢIE faţă de criza din Grecia. Cum va fi afectată România

| 06 iul, 11:41

Votul de duminică al grecilor are consecinţe importante, inclusiv pentru România. Conducerea BNR atrage atenţia că există pericolul ca piaţa monetară din România să fie influenţată de evoluţia situaţiei din Grecia.

Colapsul economic al Greciei îi face pe investitori să se ferească de statele mai vulnerabile şi să se îndrepte spre monede şi valori considerate sigure.

Leul ar putea pierde din valoare, iar statul ar putea plăti dobânzi mai mari la împrumuturi.

Situaţia din Grecia influenţează cursul de schimb al leului, dar mişcările vor fi atât în sus, cât şi în jos, spun reprezentanţii Băncii Naţionale. Aceştia dau asigurări că băncile din România cu capital elen sunt solide şi că nu sunt afectate de problemele băncilor-mamă din Grecia.

"Nu suntem noi în centrul acestor probleme care au apărut în zona euro şi Grecia, evident, însă, că suntem afectaţi. Lucrurile sunt într-o anumită legătură. Putem să avem o zi de depreciere, apoi altă zi cu tendinţă inversă, am vazut şi saptămâna trecută. Daca mama e bolnavă, nu înseamna că şi copiii sunt bolnavi. Cam aşa s-ar traduce relaţia pe care băncile din Grecia o au cu bancile româneşti cu capital grecesc", a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, pentru România TV.

Citeşte şi: Lovitură după lovitură pentru Grecia: Ministrul de finanţe, Yanis Varoufakis, demisionează

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iul, 12:58
un roman mai prost
AVETI GRIJA CA VEDETI CE PATESC TRADATORI IN GRECIA CARE AU TOPIT, DISTRUS MATRITELE DE BANI MARUNTI IN GRECIA.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ