Criteriile pentru ca un elev să primească o tabletă din partea Ministerului Educaţiei pentru şcoala online

| 18 aug, 15:29

Un număr de 250.000 de tablete urmează să fie distribuite elevilor din România prin programul "Şcoala de Acasă", Ministerul Educaţiei avizând criteriile pe baza cărora un elev poate primi un astfel de dispozitiv.

Ministerul Educației va distribui tabletele pe baza necesarului indicat de inspectorate. La nivelul fiecărui inspectorat trebuie constituită o comisie ce elaborează procedurile de selecție și distribuire a dispozitivelor cu conexiune la internet. Aceste dispozitive intră în inventarul unității școlare unde învață elevii care le primesc, iar ele vor fi date pe baza unui contract de comodat, pe un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea respectivă, notează Hotnews.ro.

Astfel, pentru primirea unei tablete poate aplica orice elev înmatriculat la o unitate de învăţământ sau care provine dintr-un mediu defavorizat. În plus, pentru obţinerea unei tablete pot aplica şi elevii care nu deţin personal sau în cadrul familiei un dispozitiv cu conexiune la internet, precum şi elevii de cetăţenie română care s-au întors în ţară de la declanşarea pandemiei de coronavirus şi nu au un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Citeşte şi ANUL ŞCOLAR 2020-2021: Ministerul Sănătăţii a emis normele pentru redeschiderea şcolilor

Distribuirea dispozitivelor se va realiza în baza unei cereri scrise și a unei declarații pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potențialul beneficiar al programului nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ