ANUL ŞCOLAR 2020-2021: Ministerul Sănătăţii a emis normele pentru redeschiderea şcolilor

| 18 aug, 09:51

Ministerul Sănătăţii a elaborat normele şi criteriile epidemiologice care decid închiderea unei clase sau şcoli, precum şi obligaţiile pe care elevii şi profesorii le vor avea o dată cu reluarea cursurilor. În plus, structura orelor dintr-o zi şi a materiilor predate se va schimba.

Contextul crizei sanitare actuale impune o distanţare fizică de minim 1 metru între elevi, însă pentru deschiderea şcolilor s-a renunţat la această măsură, cel mai probabil din lipsă de spaţiu. Acolo unde distanţa nu va putea fi respectată, clasa va fi dotată cu separatoare de plexiglas, potrivit surselor guvernamentale citate de EducaţiePrivată.ro.

Mai mult, toţi şcolarii, precum şi întreg personalul din şcoli, vor fi obligaţi să poarte mască în interiorul unităţilor de învăţământ, atât în timpul cursurilor, cât şi în recreaţie. Exceptaţi de la purtatul măştilor sunt doar preşcolarii.

Citeşte şi Începerea anului şcolar în pandemie de coronavirus: În Bucureşti, scenariul verde e aproape imposibil de aplicat

În ce condiţii epidemiologice se vor închide clasele sau şcolile

Potrivit documentului elaborat de Ministerul Sănătăţii, la primul caz de coronavirus confirmat, clasa se închide şi se va trece la cursuri online. Dacă în aceeaşi sală de curs funcţionează şi a doua clasă de elevi, cea de-a doua clasă va funcţiona normal, însă sala va fi igienizată.

La apariția a trei cazuri de COVID-19, în clase diferite, unitatea școlară respectivă se închide timp de 14 zile, acestea fiind numărate de la data confirmării ultimului caz.

Decizia de închidere a unei unități școlare este luată de Comitetul pentru Situații de Urgență de la nivel local.

Guvernul doreşte scurtarea orelor de curs şi până la 4 schimburi într-o zi

O Ordonanţă de Guvern ce urmează să fie adoptată de Executivul condus de Ludovic Orban presupune ca elevii să aibă ore de numai 30 de minute, iar organizarea cursurilor într-o singură zi se poate face in trei sau patru schimburi. În plus, la unele materii, elevii ar putea avea mai puţine ore, potrivit Antena3.ro.

Citeşte şi Sfaturile doctorului Musta pentru reluarea cursurilor din toamnă: Părinţii au un rol esenţial

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ