Consecinţă ALARMANTĂ a încălzirii climatice: 35.000 de morse au eşuat pe o plajă din Alaska

| 02 oct, 2014

Aproximativ 35.000 de morse au eşuat pe o plajă din Alaska din cauza topirii gheţurilor Arcticii, consecinţă a încălzirii climatice, a transmis Institutul american de geofizică (USGS), citat de agenţia France Presse.

La 27 septembrie, morsele au fost observate, din aer, în apropiere de Point Lay, iar patru zile mai târziu nu mai erau decât 1.500, au explicat specialiştii din cadrul Institutului.

Numărul morselor eşuate 'este de aproape 24 de ori mai mare' decât în mod normal, a apreciat Megan Ferguson, specialist în supravegherea aeriană a mamiferelor marine în cadrul Agenţiei americane oceanografice şi atmosferice (NOAA). Ea a subliniat că este vorba de o estimare vizuală a unor experţi ai NOAA şi USGS.

Megan Ferguson a remarcat totodată că mai mulţi urşi bruni au fost remarcaţi în acelaşi loc, în schimb, balenele cenuşii care erau prezente în zonă în anii 90 au dispărut, ceea ce semnalează o schimbare a mediului arctic.

În opinia lui Chadwick Jay, cercetător la USGS, acest număr anormal de morse eşuate 'este într-adevăr o consecinţă a încălzirii climatice' şi a 'diminuării calotei de gheaţă' în Oceanul Arctic la sfârşitul verii.

De obicei, animalele trăiesc pe banchizele de gheaţă şi pescuiesc în ape de mică adâncime. Din cauza topirii importante a gheţii în această vară, morsele s-au trezit în ape prea adânci pentru a putea să se hrănească şi, prin urmare, au căutat refugiu pe ţărm pentru a pescui mai uşor, a explicat Chadwick Jay. Acest fenomen este specific morselor din Pacific, mai exact din Marea Ciukotsk, potrivit specialiştilor de la USGS.

Citeşte şi: AVERTISMENT alarmant privind clima, lansat de Leonardo Di Caprio

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ