Consilier în Ministerul Muncii, găsit incompatibil de ANI

| 27 aug, 12:58

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către Florin Diaconescu, consilier în cadrul Compartimentului Control Financiar din Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Potrivit unui comunicat al ANI, Florin Diaconescu se află în incompatibilitate începând cu 19 aprilie 2003, întrucât, concomitent cu funcţia de cenzor pe care o exercită în cadrul SC BIT SA, a deţinut/deţine mai multe funcţii publice în cadrul MMFPSPV - consilier, director la Direcţia Managementul Calităţii, director la Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, consilier în cadrul Compartimentului Control Financiar.

ANI precizează că activitatea acestuia desfăşurată în calitate de cenzor în cadrul societăţii respective este în legătură indirectă cu atribuţiile pe care le-a avut şi le are în calitate de funcţionar public, potrivit fişei postului.

Inspectorii de integritate susţin că Florin Diaconescu a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea 161/ 2003, potrivit cărora "funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: (...) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată" şi dispoziţiile art. 96, alin. (1) din acelaşi act normativ care prevăd "funcţionarii (...) pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici (...) pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public (...), potrivit fişei postului".

Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ