Trei candidați se luptă pentru funcția de președinte al ANI

| 23 iul, 13:57

Trei persoane și-au depus dosarele de candidatură la concursul organizat de Consiliul Național de Integritate (CNI) în vederea ocupării funcției de președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI), care a rămas vacantă în urma demisiei lui Horia Georgescu, trimis în judecată de DNA în dosarul ANRP.

Cei trei candidați sunt Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon și Ion Ionel Gârleșteanu.

Bogdan Stan este în prezent vicepreședinte al ANI, el conducând instituția ca președinte interimar din luna martie 2015, după demisia lui Horia Georgescu.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul ANI, Bogdan Stan a absolvit Facultatea de Drept a Universității "Titu Maiorescu" din București (2005) și a urmat un curs post-universitar de securitate națională la Academia de Informații a SRI.

După absolvirea facultății și a unui master, Bogdan Stan a lucrat ca avocat, iar din 2007 s-a angajat la ANI, mai întâi pe postul de consilier al președintelui Agenției, după care a devenit inspector de integritate, șef serviciu, director, iar din 2012 ocupă funcția de vicepreședinte.

Petre Claudiu Platon este manager public la Ministerul Dezvoltării. În anul 2000, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest "Vasile Goldiș" Arad, urmând și un curs postuniversitar în domeniul securității naționale la Academia Națională de Informații, Colegiul Național de Informații (2009). El a mai lucrat la Consiliul Județean Sălaj (consilier juridic) și Ministerul de Interne (Unitatea pentru reforma administrației publice).

La rândul său, Ion Ionel Gârleșteanu a candidat și în 2008 și 2012 la șefia ANI, fără succes însă.

Consiliul Național de Integritate (CNI) a anunțat, pe 30 iunie, declanșarea procedurii de selecție a șefului ANI, funcție rămasă vacantă în urma demisiei lui Horia Georgescu.

Concursul pentru ocuparea funcției de președinte al ANI constă într-o probă scrisă și în susținerea unui interviu.

Proba scrisă se va susține în 24 august, ora 12,00, iar interviul în 11 septembrie, ora 11,00, ambele la sediul Agenției Naționale de Integritate.

"Dosarele de candidatură se depun până la data de 22 iulie. (...) Planurile de management pe baza cărora se vor susține interviurile se depun la sediul Agenției, în aceleași condiții ca dosarele de candidatură, începând cu data de 24 iulie 2015, până pe data de 14 august 2015", a anunțat CNI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ