Consilier Ministerul Educaţiei: Apariţia internetului în şcolile cu toaletă în curte e un "lucru pozitiv"

| 03 sep, 14:51

Aproape 30% dintre clădirile şcolare existente la nivel naţional nu au acces la internet în acest moment, însă se fac demersuri pentru a rezolva jumătate dintre şcoli, afirmă un consilier din cadrul Ministerului Educaţiei. Reprezentatul ministerului afirmă că este un "lucru pozitiv" faptul că şcolile sunt conectate la internet, deşi încă au toaleta în curte.

"Îmi place să cred că această zonă de şcoli cu toalete în curte se află în zonele defavorizate de fapt şi că nu există o legătură directă sau nu ar trebui să creăm o legătură directă între resursa tehnologică şi toaleta din curte. Sunt chestiuni distincte şi e obligatoriu să fie rezolvate ambele, dar, din punctul meu de vedere, fără o legătură între ele. Prefer să cred că este o exprimare metaforică şi ne referim de fapt la zonele defavorizate", a declarat, miercuri, consilierul Jean Badea, consilier în Ministerul Educaţiei.

Moderatorul conferinţei a arătat că se dorea o discuţie cu privire la ordinea în care aceste probleme ar trebui să fie rezolvate.

Citeşte şi Circa 80% din şcoli se pregătesc pentru cursuri predate faţă-în-faţă, dar nu au cabinete medicale sau personal

"Sunt absolut de acord cu acest lucru, că asigurarea condiţiilor trebuia făcută cu prioritate, în sensul în care să rezolvăm condiţiile materiale, şi tehnologia ar fi trebuit să ajungă ulterior sau simultan. Faptul că nu s-a întâmplat aşa sau că au fost create premisele ca resursa de internet să ajungă înaintea rezolvării problemei toaletelor este un lucru pozitiv, faptul că dintre cele două aspecte unul s-a rezolvat, dar aceasta nu înseamnă că celălalt este de neglijat", a mai spus Badea, potrivit RomâniaTV.net.

La rândul său, Radu Nicolescu, consilier de stat în domeniul IT în cadrul cancelariei prim-ministrului, a arătat că rezolvarea problemei legate de toalete este în sarcina autorităţilor locale şi nu are legătură directă cu Guvernul şi cu ministerul.

"Poate că părinţii copiilor care merg în aceste şcoli ar trebui să ţină cont în viitorul apropiat, având în vedere că vom avea alegeri locale, de felul cum primarii din localităţile lor au administrat acest segment", a susţinut consilierul de stat.

Citeşte şi Cum vor fi deschise școlile în care toaletele sunt în curte. Anunțul făcut de Guvern

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ