Consiliera lui Iohannis: Religia face oamenii obedienți, timorați, asistați și slugarnici

| 17 oct, 15:56

Consilieră de Stat la Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor al Administrației Prezidențiale, Sandra Pralong, a făcut câteva declarații surprinzătoare cu privire la religie.

La sfârșitul anului trecut, Pralong, chestionată fiind pe tema oportunității religiei în școli, avea o poziție surprinzătoare și destul de acidă la adresa religiei.

Pralong spunea că oamenii adevărați nu au nevoie de religie, pentru că aceasta ar forma "docili, adică obedienți, timorați, asistați și slugarnici".

Citește și: Ora de religie în şcoli: Câţi elevi au optat pentru această materie


"Nu cred că predarea religiei este treaba şcolii, ci a familiei şi/sau a Bisericii. Religia înseamnă dogmă, iar dogma împarte oamenii în „buni" (cei care cred ca noi) şi „răi" (cei care cred în alte dogme), or, asta este exact ceea ce şcoala nu trebuie să facă! Mai ales într-o lume globală şi multiculturală, şcoala nu trebuie să împartă oamenii în tabere, în funcţie de religie sau crez, etnie, rasă sau de alte atribute care nu ţin de caracterul omului, ci, dimpotrivă, şcoala trebuie să formeze caracterul! Ce fel de caracter? Aici intervine politicul: vrem o naţie de oameni liberi care gîndesc independent, sînt autonomi, creativi şi întreprinzători, sau, dimpotrivă, vrem oameni docili, adică obedienţi, timoraţi, asistaţi şi slugarnici, pe care să-i putem controla?

Pentru a forma oameni adevăraţi, şcoala nu are nevoie de religie, ci de acele valori care modelează spiritul, iar acestea sînt valori universale, care transcend o anume religie şi sînt comune tuturor", spunea ea, atunci, în Foreign Policy România, scrie activenews.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 oct, 18:14
vnaftuli
Corect.
Eminescu ne-a avertizat de mult.
18 oct, 21:25
Ioan Ioan
si cum dracu sa scapam de mafia in sutana neagra din BOR cand nici un politician nu are curajul sa se ia cu ei la tranta?
18 oct, 13:31
MIRELA
colaborare
Super-oportunitate de castig la
domiciliu! Avem nevoie de cei mai seriosi oameni,
pentru cel mai serios program de lucru la domiciliu!
Cerinte: varsta minima de 18 ani, cunostinte minime de
folosire a calculatorului, de lucru cu documente word si
pdf, de navigare pe internet, de utilizare a email-ului.
Oferim instruire gratuita, pas cu pas. Numai persoanele
foarte serioase sunt asteptate sa solicite detalii la adresa
de email: [email protected]
18 oct, 12:41
Gheorghe
Colaborare cu contract de comision
Colaborare cu contract de comision! Avem nevoie urgent de persoane extrem de serioase, pentru lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Cerinte: disponibilitate la studiu, varsta minima de 18 ani, cunostinte de navigare pe internet, folosirea emailului, lucru cu documente word si pdf. Oferim instruire gratuita si pas cu pas. Numai cei foarte seriosi pot sa ceara detalii mai multe la adresa de email:
[email protected]
18 oct, 12:13
mockingbird
Cam tarziu, doamna consilier, acum nu-i mai poti scoate nici cu militia din scoli. La nevoie isi fac si cuiburi si rezista ca partizanii in munti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ