Consilierul lui Oprescu a negociat mita în Parcul Tineretului: "Tu le-ai adus ceva bani sau ceva?"

| 04 iun, 17:30

Solomon Wigler, consilierul primarului Sorin Oprescu, s-a întâlnit de mai multe ori cu un om de afaceri în Parcul Tineretului din București, unde a negociat mita pe care urma să o primească în schimbul intervențiilor sale pe lângă consilierii generali în vederea aprobării construirii a două supermarketuri.

În referatul prin care DNA solicită arestarea preventivă a lui Solomon Wigler, procurorii arată că acesta i-a pretins unui om de afaceri suma de 15.000 de euro pentru a interveni pe lângă consilierii din CGMB în vederea adoptării unei hotărâri de Consiliu General în ședința din 28 aprilie 2015, privind acceptarea unei donații de teren către Municipalitate, necesare realizării soluției tehnice a accesului auto la un supermarket care urma să se construiască în zona bulevardului 1 Mai.

De asemenea, Wigler a acceptat să intervină pe lângă consilierii generali în vederea adoptării unui proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului pentru construirea unui supermarket din șoseaua Alexandriei. În seara zilei de 23 aprilie, în jurul orelor 20.23, Wigler l-a sunat pe omul de afaceri și i-a cerut să se întâlnească în zona Parcului Tineretului din București, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

La acea întâlnire, Wigler a cerut suma de 15.000 euro pentru inițierea și votarea hotărârii legate de donația terenului către Primăria Capitalei, iar banii să fie dați în mai multe tranșe a câte 4.000 — 5.000 de euro, respectiv să îi facă un virament din contul bancar al soției omului de afaceri în contul soției lui Wigler. Tot atunci, Wigler i-a înmânat omului de afaceri un post-it pe care a trecut numele soției sale, precum și banca unde are aceasta contul, respectiv BRD Dorobanți.

CITEŞTE ŞI  Consilierul lui Oprescu, avere fabuloasă: Obiecte de cult de 500.000 euro, ceasuri, bijuterii şi obiecte de arta de 1,4 mil

Pe 28 aprilie, urma să aibă loc ședința CGMB, în care trebuia să se aprobe PUZ-ul pentru magazinul din Șoseaua Alexandriei, respectiv aprobarea donației pentru proiectul din bd. 1 Mai. În seara zilei de 27 aprilie, Wigler s-a întâlnit din nou cu omul de afaceri în apropierea Parcului Tineretului, întâlnire care a fost înregistrată audio-video de către anchetatori.
Cu acea ocazie, cei doi au discutat din nou despre cuantumul mitei, iar Wigler l-a întrebat pe omul de afaceri dacă i-a adus vreo sumă, făcând referire la banii care trebuiau remiși pentru aprobarea PUZ-ului pentru magazinul din Șoseaua Alexandriei: "Tu le-ai adus ceva?... lor... tu ai adus ceva bani sau ceva?".

Procurorii notează că, în urma acestei înțelegeri, o tranșă din cei 15.000 euro pretinși au fost transferați în data de 29 aprilie din contul soției omului de afaceri în contul soției lui Wigler. La ședința CGMB din 28 aprilie nu a fost aprobat însă PUZ-ul pentru magazinul din Șoseaua Alexandriei și nici donația aferentă proiectului din bd. 1 Mai. Pe 12 mai, omul de afaceri s-a întâlnit din nou cu Wigler în sediul Primăriei Capitalei, iar consilierul i-a promis că o nouă ședință a CGMB urma să aibă loc în data de 28 mai. Tot atunci, Wigler i-a pretins suma de 11.000 euro, diferența până la 15.000 euro cerută pentru adoptarea hotărârii de acceptare a donației și suma de 40.000 euro pentru intervențiile sale în vederea adoptării hotărârii privind PUZ-ul pentru magazinul din Șoseaua Alexandriei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ