Consiliul Concurenței, avertisment pentru marii retaileri. Ce pot păți dacă nu ieftinesc prețurile după reducerea TVA

| 08 apr, 16:26

Consiliul Concurenţei a anunţat că va sta cu ochii pe marii retalieri, pentru ca aceştia să respecte tăierea TVA la alimente, potrivit b1.ro.

Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţie publică.

Moment în care măsura trebuie să se simtă imediat şi la raft. Între timp, premierul Victor Ponta a anunţat că măsura este una sustenabilă datorită încasărilor, iar Guvernul pe care îl conduce ştie exact şi care sunt obligaţiile faţă de oficialii europeni.

”A fost o surpriză că reducerea TVA la pâine s-a transmis integral la consumatori. Vrem să transmitem un sistem de monitorizare, cum este și firesc, Guvernul încurajează magazinele să transmită reducerile către consumatori. Sancțiuni putem aplica dacă există înțelegeri care blochează concurența pieței. Dacă e o înțelegere, atunci putem să aplicăm sancțiuni. Simpla concurență dintre agenții economici îi obligă să ducă reducerea către connsumatori. Un beneficiu va reveni și industriei. E clar că nu doar consumatorii vor beneficia”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței pentru B1 TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ