Constantin: Până în 2020, România va primi 10 mld. de euro de la UE

| 06 iun, 2013

Uniunea Europeană va asigura României, în perioada 2014 - 2020, un sprijin financiar pentru agricultură de 10,6 miliarde de euro, a spus, astăzi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Potrivit lui Constantin, sumele vor creşte anual de la 1,3 miliarde de euro în 2014 la 1,9 miliarde de euro în 2020.

''Politica agricolă comună se reformează, avem la dispoziţie un cadru financiar care pare, la prima vedere, generos, dar nu este atât de generos pe cât ne-am dorit. În perioada 2014- 2020 suma totală este de 10,6 miliarde de euro', a afirmat Constantin.

Ministrul susţine că autorităţile române au convins Uniunea Europeană să accepte acordarea unui ajutor financiar de la bugetul de stat, care se ridică anual la circa 350 de milioane de euro. ''Propunerea pentru actuala politică nu mai prevedea pentru România posibilitatea de a acorda suplimentar ajutor pe suprafaţă de la bugetul de stat. Aveam 1,3 miliarde de euro, le împărţeam la 1,9 milioane hectare şi rezulta o anumită sumă. Dacă rămâneam la acest pachet, din păcate, riscam ca sprijinul pe suprafaţă să fie mai mic decât în 2013", a adăugat Constantin.

Daniel Constantin apreciază că subvenţia acordată fermierilor români va ajunge, în 2020, la 196 euro/hectar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ