Contestaţia lui Cioacă în cazul condamnării la 22 de ani de închisoare, judecată în octombrie

| 15 iul, 2013

Contestaţia fostului poliţist Cristian Cioacă în cazul condamnării la 22 de ani de închisoare, primită în dosarul în care este acuzat de uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, va fi judecată în 3 octombrie, la Curtea de Apel Piteşti.

Cristian Cioacă a fost condamnat, în 2 iulie, de Tribunalul Argeş, la 22 de ani de închisoare. Instanţa a dispus condamnarea lui Cioacă la 21 de ani de închisoare pentru omor, la care se adaugă un spor de pedeapsă de un an, precum şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte.

De asemenea, potrivit deciziei Tribunalului Argeş, fostul poliţist trebuie să plătească familiei Ghinescu şi fiului său, Patrick, despăgubiri morale de 250.000 de euro, precum şi 135.000 de lei cheltuieli de judecată.

În motivarea sentinţei de condamnare, judecătorul Gheorghe Neacşu, de la Tribunalul Argeş, a reţinut că, din probele administrate în cauză, rezultă că Cioacă şi-a ucis soţia, a tranşat cadavrul, după care l-a ascuns într-un loc necunoscut.

Judecătorul a arătat în decizie că "inculpatul a avut o atitudine nesinceră, negând săvârşirea celor două infracţiuni".

"Atitudinea nesinceră a acestuia rezultă inclusiv din proba administrată la urmărirea penală cu testul poligraf, din refuzul inculpatului de a efectua o nouă testare de acest fel şi din comunicarea telefonică făcută martorei M.C., când inculpatul i-a spus acesteia că la cercetarea la faţa locului s-au găsit urme de sânge în locuinţă şi urmează să se găsească astfel de urme şi în autoturism. Din actele şi lucrările dosarului, rezultă astfel vinovăţia inculpatului în ce priveşte săvârşirea celor două infracţiuni", a scris judecătorul în motivarea deciziei de condamnare la 22 de ani de închisoare a lui Cioacă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ