Copiii vor merge obligatoriu la grădiniţă de la 5 ani

| 12 mar, 2014

Părinţii vor fi obligaţi să-şi dea copiii la grădiniţă de la cinci ani, a declarat marţi Remus Pricopie, ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că începând cu anul şcolar 2015-2016, părinţii vor fi obligaţi să-şi dea copiii la grădiniţă de la 5 ani, legea educaţiei urmând să fie modificată în acest sens.

"Semnalele pe care le-am primit din sistem sunt foarte bune. Numai că am vrea să stabilim aceste lucruri pe următorii cinci ani, astfel încât pe parcursul celor patru-cinci ani, vârsta la care copilul să intre într-un sistem formal de educaţie să coboare către cinci ani, apoi către patru şi, de ce nu, către vârsta de trei ani”, a spus Pricopie, care a declarat că vârsta la care copilul va merge la grădiniţă va scădea pe măsură ce Ministerul Educaţiei va dispune de infrastrură.

”Nu poţi însă să faci acest lucru dacă nu eşti sigur că ai infrastructura asigurată. Pentru a coborî vârsta obligatorie la cinci ani nu este o problemă, pentru că în momentul de faţă 98-99% dintre copiii cu vârsta de 5-6 ani sunt deja la grădiniţă. Dacă ne ducem spre grupa mijlocie, asta înseamnă 4-5 ani, avem cu 86% dintre copii în grădiniţe”, a mai spus Pricopie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ