Cum vrea ministerul Educației să revoluționeze sistemul de învățământ

| 26 mai, 2014

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a participat sâmbătă, la Arad, la o serie de întâlniri cu cu directorii unităților de învățământ și cadrele didactice din preuniversitar și universitar, abordând cu această ocazie teme generale, dar și probleme specifice semnalate de către cei din județ.

Cu această ocazie, abordând subiectul examenului de Bacalaureat, Ministrul a anunțat că dorește “instituționalizarea” meditaţiilor pentru absolvenţii de liceu care nu promovează Bac-ul. Cursurile de trei-patru luni ar urma să fie plătite de stat – prin fonduri europene sau de la buget, iar o sesiune specială de examene ar putea fi introdusă în februarie-martie.

Astfel elevii care nu pot să mențină un ritm de învățare ridicat ar putea să primească o șansă în plus, pentru a nu fi pedepsiți într-un mod permanent dacă au avut parte de un eșec la prima încercare.

Ministerul Educației urmează să finalizeze proiectul care prevede că instituţiile de învăţământ acreditate, respectiv liceele şi universităţile, vor putea să desfăşoare meditaţii instituţionalizate pentru o perioadă de trei-patru luni, strict cu programa de Bacalaureat. După sesiunea de pregătire ar putea urma o sesiune de examinare.

Pricopie a mai sus recent că subiectele de la Bacalaureat trebuie să continue și anul acesta linia “mediu-plus”, fără exerciţii cu dificultate de olimpiade, la fel ca în anul precedent, accentuând totodată importanța importanţa revitalizării învățământului profesional, care are capacitatea dea a aduce industria mai aproae de Educație și de a combate șomajul în rândul tinerilor. România, dacă știe să construiască programe educaţionale corespunzătoare, poate să ofere o şansă fiecărui copil să descopere ce poate să facă.

Remus Pricopie a mai subliniat la Arad că profesorii din mediul universitar şi cu directorii de şcoli din mediul preuniversitar care au participat la întâlniri au dat dovadă de o foarte bună conectare la valorile și standardele europene, actorii din sistemul de învățământ continuând pe drumul dialogului și al consolidării măsurilor pozitive luate recent.

“Sunt convins că dacă vom merge în continuare pe acest drum al dialogului, al consolidării lucrurilor bune, al îndreptării celor care nu funcționează și al sprijinului acordat atât celor care performează, cât și celor aflați în situații de risc, vom crește rapid în topurile și evaluările internaționale”, a precizat ministrul Educației.

În plus, Remus Pricopie a lansat sâmbătă, pe contul său de Facebook, un mesaj de încurajare pentru participarea exercițiul electoral de astăzi, spunând că astăzi va merge la vot împreună cu familia, pentru că alegerile europarlamentare reprezintă o “șansa să ne facem vocea auzită în Uniunea Europeană”, fiind o dovada de normalitate ca românii “să-și asume responsabilități civice” pentru a decide viitorul comunității din care facem parte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ