Este oficial! Veste bună pentru toţi elevii din România

| 28 apr, 2014

EVALUARE NATIONALA 2014. Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat, duminica, in cadrul unei vizite la Caransebes, ca rezultatele la evaluarea nationala nu vor conta la admiterea in clasa a IX-a.

Ministrul Educatiei a precizat ca evaluarile nationale au rolul de a testa cunostintele elevilor si de a-i obisnui cu conditiile de examen. Notele, insa, nu vor fi trecute in cataloage.

"Evaluarile nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au rolul de a evalua pe de o parte nivelul de pregatire al elevilor dupa cativa ani de scoala, iar, pe de alta parte, de a pregati elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene nationale, ci evaluari, iar notele nu vor fi trecute in catalog. Metodele clasice de evaluare nu ne permit o analiza a pregatirii elevilor la nivel national. Modalitatea de evaluare la clasa difera de la un profesor la altul, ori aceste evaluari nationale transversale au acelasi sistem de redactare a subiectelor, aceleasi sistem de masurare a performantei elevilor. Evaluarile, insa, nu vor avea niciun impact, ci doar pregatesc admiterea pentru clasa a IX-a si copiii nu vor fi ierarhizati niciodata in functie de aceste rezultate", a declarat Ministrul Educatiei, Remus Pricopie pentru Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ