Coreea de Nord a lansat două rachete. Reacția în forță a Japoniei

| 02 oct, 12:30

Coreea de Nord a lansat miercuri dimineaţa două proiectile, conform informaţiilor furnizate de armata sud-coreeană şi de garda de coastă japoneză, la o zi după ce Phenianul anunţase pentru sfârşitul săptămânii organizarea de negocieri la nivelul grupurilor de lucru cu SUA.

Statul major sud-coreean a informat că un proiectil neidentificat a fost lansat spre Marea Japoniei, din apropierea localităţii nord-coreene Wonsan situată în provincia Kangwon din sud-estul ţării.

Garda de Coastă a Japoniei a anunţat, într-un comunicat, despre lansarea de către Coreea de Nord a ceea ce pare a fi o rachetă şi a avertizat navele să acorde atenţie informaţiilor ce vor fi difuzate ulterior pe această temă şi să nu se apropie de resturile ce plutesc.

Aceasta este cea de-a 9-a lansare realizată de regimul de la Phenian după cea mai recentă întrevedere dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în iunie, în zona demilitarizată ce desparte cele două Corei.

Premierul Japoniei a condamnat puternic miercuri cea mai recentă lansare de rachete balistice de către Coreea de Nord, afirmând că reprezintă o încălcare a rezoluţiilor ONU.

Abe a comunicat reporterilor că Phenianul a lansat două rachete balistice în dimineaţa zilei de miercuri, potrivit Agerpres.

Tag-uri: Coreea de Nord
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ