Corina Crețu: Finalizarea MCV în mandatul actualei Comisii - un pas înainte pentru consolidarea integrării României în UE

| 16 feb, 17:13

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, consideră că finalizarea MCV în mandatul actualei Comisii Europene conduse de Jean-Claude Juncker ar reprezenta un pas înainte pentru consolidarea integrării României în Uniunea Europeană și o victorie meritată de țara noastră, transmite Agerpres.

"Salut semnalul pozitiv transmis de președintele Jean-Claude Juncker privind MCV — finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) în timpul mandatului actualei Comisii ar fi un pas înainte pentru consolidarea integrării României în Uniune. Este un proiect la care România lucrează de mult timp și, în final, va fi o victorie pe care o merită, având în vedere eforturile depuse", afirmă Corina Crețu într-o declarație remisă marți Agerpres.

Pe de altă parte, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, subliniază faptul că va susține întotdeauna proiectele comune cu Republica Moldova. "Comisia Europeană este un aliat al României și al Republicii Moldova, iar din partea mea va exista întotdeauna deschidere completă pentru a sprijini proiectele comune", declară Corina Crețu.

La conferința de presă susținută luni la Bruxelles după întrevederea cu premierul Dacian Cioloș, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat convins că în timpul mandatului său se va pune capăt mecanismului MCV în cazul României.

'Nu există o legătură strânsă între ceea ce eu aș spune cazul Bulgariei și cazul României. Cele două cazuri sunt separate. Dacă România o ia înaintea amicilor noștri bulgari, prietenilor bulgari, evident că mecanismul se va încheia dacă România menține nivelul de punere în practică actual al așteptărilor Comisiei Europene și din partea statelor membre, atunci acest lucru se va întâmpla', a afirmat șeful executivului comunitar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ