Corlăţean, despre colindul antisemit: Aştept ca instituţiile abilitate să ia măsuri

| 11 dec, 2013

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a condamnat miercuri 'manifestările antisemite' dintr-o emisiune difuzată de postul TVR 3, exprimându-şi aşteptarea că instituţiile abilitate - CNA, CNCD, Parchetul General, precum şi Comisiile parlamentare de specialitate - 'vor lua măsurile care se impun pentru a investiga, sancţiona şi, respectiv, a preveni astfel de situaţii întru totul reprobabile'.

'Consider profund inacceptabil ca în secolul XXI antisemitismul să continue să se manifeste sub diverse forme. Am luat act cu îngrijorare şi indignare de emisiunea difuzată pe postul TVR 3 la data de 6 decembrie 2013. Condamn cu fermitate orice fel de manifestări antisemite, cu atât mai mult dacă se întâmplă ca acestea să fie propagate, chiar şi involuntar, posibil din ignoranţă, prin intermediul unei instituţii de presă de interes public', se arată într-o declaraţie a ministrului Corlăţean, remisă AGERPRES.

El aminteşte că România s-a angajat, de peste un deceniu, într-un efort coerent şi conştient de reconciliere cu trecutul şi recuperare a propriei istorii, fiind de părere că acţiunile întreprinse în această perioadă - multe dintre ele îndreptate în direcţia programelor educaţionale - au avut efect şi au contribuit la educarea tinerelor generaţii în spiritul toleranţei şi al adevărului. 

'Incidente precum cel de la TVR 3 ne arată că nu trebuie să relaxăm eforturile pe care le facem, ci dimpotrivă, trebuie să încercăm ca mesajele pe care le transmitem să ajungă în toate segmentele societăţii noastre', a semnalat Titus Corlăţean.

El a subliniat că România are un cadru legislativ bine pus la punct în ceea ce priveşte combaterea antisemitismului, negarea Holocaustului şi promovarea personalităţii unor persoane vinovate de crime de război.

'De aceea, îmi exprim public aşteptarea legitimă că instituţiile abilitate, CNA, CNCD, Parchetul General, precum şi Comisiile parlamentare de specialitate vor lua măsurile care se impun pentru a investiga, sancţiona şi respectiv a preveni astfel de situaţii întru totul reprobabile', afirmă Corlăţean.

Potrivit presei, postul public TVR 3 a difuzat, vinerea trecută, în cadrul emisiunii de relansare a canalului, un colind antisemit, fiind reclamat la Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ