Cornel Pieptea: Primăria Capitalei riscă să piardă milioane de euro

| 15 sep, 22:22

Nici la acest moment plata a peste 1.500 de angajați ai Primăriei Municipiului București (PMB) nu este rezolvată, a declarat Cornel Pieptea, consilier municipal cu atribuții de viceprimar al Capitalei.

''A fost o săptămână extrem de grea, au fost probleme deosebite, din nefericire nici la acest moment plata a peste 1.500 de angajați ai Primăriei Capitalei nu este rezolvată, aceasta este o prioritate. De asemenea, trebuie să deblocăm urgent anumite proiecte pe fonduri europene care vor aduce Primăriei pierderi de milioane de euro dacă nu vom reuși până la sfârșitul anului să le finalizăm'', a spus Pieptea după ședința CGMB, citat de Agerpres.

Citește și:  Noul primar al Capitalei a DEZVĂLUIT lista de priorități: Cu ce problemă începe

El a menționat că PNL nu are majoritate în Consiliul General. ''Avem grupul cel mai puternic de consilieri, dar nu putem asigura singuri majoritatea. În aceste condiții, pentru a asigura funcționarea Primăriei până la alegerile locale din vara anului viitor, am ajuns la această formulă de consens. Toate proiectele de astăzi, de pe ordinea de zi, au întrunit numărul de voturi al tuturor consilierilor prezenți, adică 40 de voturi'', a afirmat Cornel Pieptea.

Citește și:  Demisie de ULTIMĂ ORĂ la Primăria Capitalei


În altă ordine de idei, Pieptea a spus că, dacă revine Sorin Oprescu în funcție, actualul primar interimar devine viceprimar, iar el rămâne un simplu consilier.

Viceprimarul Capitalei Dan Darabont declara pe 7 septembrie că, în urma arestării lui Oprescu, s-a ajuns la o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primăria Municipiului București.

"Este o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primărie, nu are cine să semneze pentru o sumă mai mare de un milion de lei, deci Consiliul General este cel care poate printr-o hotărâre de delegare de competență pentru asigurarea interimatului să scoată din acest impas executivul Municipiului București. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice competiție între majoritate și minoritate, între Primăria Capitalei și primăriile de sector. Este, acum, vorba despre interesul bucureștenilor, despre dreptul lor la servicii publice funcționale", a spus Darabont.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ