Corneliu Vadim Tudor a ajuns la SAPĂ de LEMN

| 29 dec, 2014

Într-un editorial intitulat “CRĂCIUN NEFERICIT…” și publicat atât în “Tricolorul”, cât și pe Facebook, liderul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, se plânge că trăiește de pe o zi pe alta, iar foștii săi colaboratori l-au uitat.

“Niciodată n-am fost mai mîhnit ca acum. Şi nu atît lipsa banilor îmi amărăşte sufletul, cît abrutizarea societăţii româneşti. Unde te duci, unde te-ntorci, numai porci! Fiecare îşi vede de interesul lui. Dacă te pune necuratul să ceri cuiva o sumă de bani împrumut, vezi cum s-au ticăloşit oamenii: te amînă prietenul, sau cunoştinţa, o vreme, te duce cu vorba, după care dispare ca măgaru-n ceaţă. Îi laşi vorbă să te sune, dar, pauză – omul e ca şi mort. Ce primitivi! Îl întreb pe un fost parlamentar PRM, acum cîteva minute, ce face, iar el – retras pe moşia de la ţară, pe care a cumpărat-o dintr-o privatizare cu cîntec – îmi răspunde: „Facem cîrnaţii!”. Pe mine arde cămaşa de grijă, nu ştiu cum să mă mai descurc, iar omul pe care l-am făcut deputat trăieşte bine, la aer curat, în sînul naturii, nu are obligaţii, nu are salarii de dat şi face… cîrnaţii! Dar am făcut eu, oare, vreun parlamentar? „Nu m-aţi făcut dvs., domnule preşedinte, ci eu m-am zbătut, am alergat” – mi-a răspuns un altul. „Măi, omule, dar eu te-am pus pe listă şi am semnat pentru tine, mi-am asumat răspunderea” – îi zic. „Aaaa, aia e cu totul altceva!” – mă sfidează individul. „Carevasăzică, te-ai făcut singur parlamentar?” – continui eu, numai pentru a vedea pînă unde poate ajunge neruşinarea umană. N-are rost să merg mai departe. Fiecare dintre cititorii mei a întîlnit în viaţă persoane cărora le-a făcut bine, dar s-au pomenit înjuraţi pentru faptul că respectivele creaturi au o datorie morală şi aşa ceva nu poate fi suportat”, a scris “Tribunul”.

Cu toate acestea, Vadim este departe de ceea ce am putea considera un om sărac. El a fost europarlamentar până în iulie 2014, cu o leafă de 6.200 de euro pe lună, plus alte beneficii materiale importante. Timp de cinci luni după aceea, el a mai încasat și o indemnizație tranzitorie, egală cu salariul său de euroales. Pentru că a trecut de 63 de ani, Vadim va putea beneficia în continuare şi de pensie asigurată din bugetul Parlamentului European, egală cu 3,5% din salariu pentru fiecare an complet de exercitare a mandatului, ceea ce în cazul său ar însemna circa 868 de euro pe lună. La acești bani se adaugă și pensia sa din România, una destul de consistentă, având în vedere că “Tribunul” a fost timp de 16 ani senator în Parlamentul României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ