Corpul de control al premierului verifică modul de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al MŢR

| 03 aug, 13:05

Corpul de control al prim-ministrului efectuează, miercuri, o acţiune de control la Ministerul Culturii, au declarat surse oficiale.

Potrivit surselor citate, se fac verificări cu privire la modul în care a fost organizat concursul pentru ocuparea postului de director al Muzeului Ţăranului Român (MŢR). 

Aproximativ 100 de reprezentanţi ai societăţii civile - între care Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Ştefan Agopian, Theodor Paleologu - dar şi angajaţi ai muzeului i-au adresat, luni, o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care reclamă "managementul impropriu" de la MŢR, dar şi rezultatul ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al instituţiei. 

"Societatea civila ia act, cu tristeţe şi îngrijorare, de faptul că una dintre instituţiile culturale fundamentale din România este astăzi periclitată şi decredibilizată prin abandonarea ei în "grija" unui management impropriu, inadecvat la sarcina sa şi, finalmente, ilegal: Muzeul Naţional al Ţăranului Român se află, din păcate, în pragul colapsului atât ca funcţionare, cât şi ca imagine, în urma rezultatului ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al Muzeului. Este intolerabil ca destinul acestei instituţii identitare pentru cultura românească să fie lăsat de atâta timp la discreţia unui directorat interimar deficitar şi să fie acum legat pentru încă 5 ani de un manager ale cărui performanţă şi profesionalism au fost deja evaluate ca nesatisfăcătoare de către Ministerul Culturii, încă din anul 2014, ceea ce a dus la demiterea sa din funcţie în 2015, prin ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme", se arată în petiţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ