Cozi interminabile la Patriarhie. Mii de credincioşi au stat toată noaptea la coadă, să atingă moaştele sfinţilor

| 27 oct, 09:40

Mii de pelerini au stat, în noaptea de luni spre marţi, la coadă, pe dealul Patriarhiei, ca să ajungă la racla cu moaştele sfinţilor Dimitrie Izvoratorul de Mir şi Dimitrie cel Nou. Marţi,  creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureştiului.

Pelerinii au venit, în noaptea de luni spre marţi, la Patriarhie special ca să atingă raclele cu moaştele sfinţilor. Cozile s-au întins pe câţiva kilometri, aşa că unii au aşteptat şi câte şapte ore până să ajungă la ele. Au primit hrană şi ceai cald.

Vigilenţi, poliţiştii au supravegheat zona şi i-au sfătuit pe credincioşi să nu se lase păcăliţi de cerşetori, falşi călugări ori preoţi care le cer bani.

Pelerinii pot atinge, marţi, moaştele Sfantului Dimitrie cel nou şi pe cele ale Sfinţilor Trei Ierarhi, aduse de la Mănăstirea Sfântul Pavel de pe Muntele Athos.

Luni, a fost sărbătorit Sf. Dimitrie Izvorătorul de mir, iar marţi este prăznuit alt sfânt, Dimitrie cel Nou Basarabov, ocrotitorul Bucureştiului, care a trăit la începutul veacului al XIII -lea. Moaştele patronului spiritual al Capitalei sunt depuse la Biserica din Dealul Patriarhiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ