Creţu: Macovei şi Tokes, pe culoare diferite, au făcut foarte mult rău României

| 28 mar, 2014

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a declarat, vineri, la Sibiu, că Monica Macovei şi Laszlo Tokes, "pe culoare diferite", "au făcut foarte mult rău României", fiind vorba despre un "război româno - român", reprezentanţii României în PE nereuşind să ajungă la un consens.

Corina Creţu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că în ultimii cinci ani au existat situaţii în Parlamentul European în care parlamentarii români "s-au luptat" între ei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Alegerile europarlamentare sunt alegeri importante pentru România, pentru că este foarte important cine ne va reprezenta acolo. Am văzut, în ultimii cinci ani, că au fost momente importante în care a trebuit să ne luptăm cu proprii noştri colegi. Ei au reprezentat în ultimii ani PDL în PE, acum sunt pe la alte partiduleţe împachetaţi ca noi şi oferiţi societăţii româneşti drept o noutate în politica românească, dar sunt aceiaşi oameni cu care noi ne-am luptat", a spus Corina Creţu.

Acesta a explicat că, de mai multe ori, s-au întâlnit situaţii de "război româno - român".

"Este vorba despre ceea ce spune regretatul scriitor Ovtavian Paler despre războiul româno - român. Am fost un caz unic în PE în care, în momente importante pentru interesul naţional, nu am reuşit să găsim un consens cu colegii noştri. Au fost momente în care a trebuit să ne luptăm cu proprii colegi care nu făceau bine", a afirmat Creţu.

Întrebată exact la cine face referire şi la ce momente, Corina Creţu a precizat că se referă la Monica Macovei, "în primul rând".

"În primul rând aş spune de Monica Macovei. În 2012, nu numai că a minţit în PE şi a vorbit despre fraudarea alegerilor cu peste două milioane de voturi, fapt pe care nu l-a probat niciodată nimeni, pentru că s-au găsit doar câteva zeci, 50 - 60 de voturi. În plus, este vorba despre faptul că este un unicat în istoria PE când un membru al PE a cerut suspendarea fondurilor europene pentru propria ţară. Îmi spuneau colegii mei că un asemenea parlamentar nu ar mai fi putut da ochii cu electoratul. În toate ţările există putere şi opziţie, dar există o limită. Nu poţi să faci deliberat propriei tale ţări", a afirmat Corina Creţu.

În plus, aceasta a adăugat că un alt om care a făcut "rău României" este Laszlo Tokes.

"Ştiţi şi de lupta mea cu Laszlo Tokes, vorbim de oameni care fac rău României. (...) S-a dus acolo (în PE - n.r.) numai ca să denigreze România, să vorbească numai despre autonomie, atât timp cât interesele populaţiei maghiare sunt aceleaşi cu ale populaţiei majoritare: legate de nivelul de trai, locuri de muncă, etc. Nu avem adversari fără să avem motive. Avem motive şi cu domnul Tokes, şi cu cei de la PDL, şi cu cei de la PMP", a mai spus europarlamentarul PSD.

Întrebată de ce compară extremismul lui Laszlo Tokes cu ceea ce a făcut Monica Macovei, Corina Creţu a răspuns: "Cred că am vorbit destul despre Monica Macovei, nu mai vreau să continui discuţia. Eu cred că, pe culoare diferite, amândoi au făcut foarte mult rău României".

La rândul său, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a afirmat că "oamenii nu trebuie să uite cât rău a făcut delegaţia PDL în PE".

"Oamenii nu trebuie să uite cât rău au făcut delegaţia PDL în PE şi faptul că acum n-ar trebui să ne mai dea lecţii anumite persoane care şi-au denigrat ţara, şi au minţit, şi au făcut rău. Din punctul meu de vedere n-ar trebui să mai ajungă acolo pentru că să faci rău ţării din care vii şi direct oamenilor de acolo care te-au votat sau nu este un lucru extrem de grav", a spus Daciana Sârbu.

Aceasta a precizat că discursul ei se referă şi la Partidul Mişcarea Populară (PMP), formaţiune care "s-a împachetat altfel".

"Şi aceşti PMP care se ascund acum, în frunte cu domnul Preda, care e cap de listă şi care făcea exact ca doamna Macovei, doar că ei s-au împachetat altfel acum şi vor să fie reformaţi. Cu cine? Cu aceiaşi care au făcut rău cinci ani de zile", a afirmat Daciana Sârbu.

Eurodeputatul PSD a mai afirmat că este "incalificabil" faptul că Monica Macovei a luat cuvânt împotriva oamenilor care au votat-o.

"Este incalificabil să te duci acolo şi să iei cuvântul împotriva oamenilor care te-au votat şi să vorbeşti împotriva ţării. Este o ruşine în PE să vorbeşti împotriva ţării tale. Oamenii ăia nu înţeleg aşa ceva", a spus Daciana Sârbu.

Corina Creţu şi Daciana Sârbu au participat, vineri, la Sibiu, la o dezbatere pe tema alegerilor europarlamentare la care au fost invitaţi reprezentanţi ai organizaţiei judeţene a PSD Sibiu, dar şi oameni de afaceri, întâlnirea fiind declarată "apolitică” de către organizatori.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 mar, 2014
CERBER
cred ca acesti mari,Politichieni( politicieni) ar trebui sa mearga in Congo, mai mult ca sigur ar putea reprezenta si unul si celalat cu brio , interesele acelei tari...pe acest Tokes, il inteleg pentru ca nici-o data nu a fost roman, dar pe aceasta Monica chir nu-i inteleg rationamentul, ma gandesc ca toti cei din PDL, nu au creier si nu pot judeca fara eminenta sa Basescu... oare toti sunt legume, nu au coloana vertebrala sau traim intr-un stat politienesc, sau nava Amiral , numita Basescu
29 mar, 2014
gogu
SPARGATOAREA DE FAMILII
PAI UN RAU MAI MARE CA CEL FACUT DE DOBITOACA DE CRETU CINE A MAI POMENIT....O LUME INTREAGA I-A PUTUT CITI LIBIDINOASEI POSTARRILE PE NET,NU ARE ROST SA POMENESC CATRE CINE,DIN RESPECT PENTRU U.S.A...BESTTIA ASTA LIBIDINOASA AR TREBUII SA SE ASCUNDA ,INSA NESIMTITA CUM O STIM ,ATACA PE CINE POATE....MACOVEI ESTE CAINELE DE PAZA CA ALTFEL CU JAVRELE ASTEA PESEDISTE AM DA DE DRACU...
28 mar, 2014
Gogoshel
Macovei Presedinte
Macovei este singura cu stofa de presedinte !!! Un Merkel al romaniei !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ