Creţu (Visa Europe): Metroul şi RATB pierd turişti din lipsa unei aplicaţii contactless EMV

| 28 ian, 12:35

Metroul şi RATB pierd turişti din lipsa unei aplicaţii contactless EMV, a declarat, joi, Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe, într-o conferinţă de presă.

"Sunt din România şi, neavând acea aplicaţie, deşi am card contactless, nu pot să plătesc contactless la metrou sau RATB şi pierd şi toţi turiştii din Europa care vin în Bucureşti şi nu ştiu de unde să cumpere bilete. Când mergi într-o capitală străină eşti puţin perplex până îţi dai seama de unde cumperi bilete. În Londra şi în alte capitale, inclusiv din centrul Europei, acest lucru nu mai este o problemă. Cu cardul tău contactless te urci în autobuz şi ai intrat la fel şi la metrou. Trebuie să introducem tehnologia contactless EMV. Asta deschide această acceptare contactless şi la metrou şi la RATB către toată lumea din acest Bucureşti. Factorii de decizie din transportul public în comun pierd tot acest potenţial de tranzactare", a afirmat oficialul Visa Europe. 

În acest context, Cătălin Creţu a atras atenţia asupra faptului că aplicaţia de pe cardurile RATB este închisă, afirmând că regia pierde clienţi, iar Bucureştiul este un oraş închis din acest punct de vedere. 

"Îmi pare foarte rău că Bucureştiul, care este o capitală importantă din centrul şi estul Europei, nu are încă deschisă zona de contactless EMV. În Bucureşti s-a întâmplat că acea aplicaţie de pe cardurile RATB e închisă. Ce înseamnă asta? Înseamnă că cineva care are card contactless - dacă noi nu avem acea aplicaţie, care este pe cardurile alea RATB şi care a fost introdusă pe cardurile emise de BRD şi de BCR la un moment dat - nu poate să facă tranzacţii contactless. Bucureştiul, din punctul acesta de vedere, este un oraş închis. Autorităţile pierd clienţi ca noi", a spus Creţu. 

El a subliniat că autorităţile trebuie să înţeleagă că există un beneficiu în urma implementării acestei tehnologii. 

"E important de înţeles de către autorităţile publice, pentru că există un beneficiu foarte mare pentru dânşii. În general, atitudinea a fost: să vină băncile să plătească pentru tot, dacă vor să facă plăţi contactless. Nu este aşa! Având date cât mai multe de pe aceste carduri, poţi să îţi dai seama de volume, de plăţi, de zone în care se fac plăţi, de autobuze, trafic mai mare. Nu mai iei aşa, ochiometric, cât îţi spune şoferul că intră. Ai număr de plăţi pe autobuz, pe linie, pe oră, pe intervale. Deci, poţi să îţi calibrezi flota altfel. Transportul în comun este ca McDonalds: dacă la ora 7,00 nu trec mii de oameni rapid la turnicheţi, pierzi flow-ul ăla, îngreunezi, ai oameni frustraţi. Aşa şi la McDonalds: ei au interesul să se plătească repede. Acolo, McDonalds are statistici clare, cu cât se reduce viteza de tranzactare ei fac alte câteva sute de dolari. Această gândire ar trebui să existe şi în zona transportului în comun", a explicat Creţu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ