Crin Antonescu, avertizat de liberali: USL, mai important decât tine

| 17 feb, 2014

Duminică, la ceas de seară, Crin Antonescu, secondat de Klaus Iohannis, a expus președinților de fialiale liberale opțiunea de a ieși de la guvernare. Numai că voci cu greutate din partid s-au exprimat cu claritate împotriva unui asemenea scenariu.

În contextul tensiunilor pe care le-a provocat în interiorul USL, Crin Antonescu s-a întors către partid, pentru a vedea de ce susținere se bucură în raport cu varianta ieșirii de la guvernare, pe care apare tot mai clar că președintele PNL o preferă din rațiuni ce țin de propriile sale ambiții politice și electorale.

Duminică, la ceas de seară, Antonescu, secondat de Klaus Iohannis, a expus președinților de fialiale liberale opțiunea sa. Numai că voci cu greutate din partid s-au exprimat cu claritate împotriva unui asemenea scenariu.

Printre aceștia se numără și Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a făcut înainte de ședința de la PNL un apel pentru o soluție ”responsabilă”, arătând că PSD și PNL trebuie ”să se aşeze la masa discuţiilor şi să găsească rapid, rapid spun, o soluţie de ieşire din impas”.

Și mai categoric împotriva ieșirii de la guvernare a fost Radu Stroe. Fostul ministru de interne și actual secretar general interimar al PNL a declarat, chiar înainte de ședința informală convocată de Crin Antonescu, că este obligatoriu ca liberalii să rămână la guvernare. O opinie similară a exprimat și actualul primar al Timișoarei, Nicoale Robu.

Cea mai categorică poziționare în favoarea rămânerii în coaliția de guvernământ i-a aparținut însă lui Mircea Ionescu Quintus. ”Nu numai ce cred eu, pentru că eu ca vechi liberal şi ca om care ţine la ţara asta şi la stabilitatea ei, nu pot să mă gândesc la ruperea USL”, a declarat fruntașul liberal. Mai mult, acesta a criticat la scenă deschisă atitudinea inflexibilă a lui Crin Antonescu, pledând pentru o soluție de compromis. ”Vreau să vă spun un lucru ca glumă – în America luptele de cocoşi sunt infracţiune! Sunt doi cocoşi, să le dea Dumnezeu sănătate că sunt şi tineri şi destul de înzestraţi, care s-au cocoşit acum… nu cocoşat. Au atitudine de cocoşi. Eu am avut de curând o discuţie cu… foarte de curând cu preşedintele nostru şi cred că l-am făcut să înţeleagă că din antiteza asta de neîmpăcat nu se poate ieşi decât printr-o soluţie de compromis necompromiţătoare”, a spus Mircea Ionescu Quintus. Totodată, acesta nu s-a sfiit să atragă atenția public că în discuție trebuie să primeze nu interesul electoral al lui Crin Antonescu, ci grija pentru asigurarea unei bune guvernări: ”Toată problema asta a noastră nu este ca neapărat să-l împingem pe Crin Antonescu în fruntea statului. Dacă el va avea la momentul respectiv o adeziune suficientă cu sau fără susţinerea USL-ului va fi o altă problemă, dar nu periclitarea candidaturii lui poate să ducă la ruperea USL-ului. Nu asta e problema importantă. Important e acuma ca ţara să fie guvernată bine aşa cum a fost guvernată până acum, bine – cât s-a putut de bine”, a spus Quintus.

Poziționările adoptate de Mircea Ionescu Quintus, Radu Stroe sau Călin Popescu Tăriceanu demonstrează că în PNL există încă un curent important de opinie care pledează pentru rațiune și respectarea angajamentelor asumate în fața electoratului de către USL. Rămâne de văzut în ce măsură, în final, aceste voci vor reuși să îl determine pe Crin Antonescu să opteze pentru o soluție consensuală, care să ajute la menținerea coeziunii USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 feb, 2014
cantautor
cariera politica a lui Antonescu nu conteaza...
partidul trebuie indreptat spre dreapta,chiar in USL
succes

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ