Crin Antonescu, incapabil să gestioneze relația cu oamenii?

| 26 ian, 2014

La manifestaţiile organizate cu ocazia Unirii Principatelor Române la Iaşi au participat aproximativ 2000 de oameni. Crin Antonescu şi primarul Iaşului Gheorghe Nichita au fost printre oficialii care au fost prezenţi la ceremonie. Președintele și premierul Victor Ponta nu au participat la manifestații.

Presa relatează că un grup format din foşti angajaţi ai Centralei Termoelectrice din Iaşi care nu şi-au mai primit lefurile restante de doi ani au strigat „Jos Antonescu!” şi „Jos Băsescu!”.  Președintele senatului s-a confruntat pentru prima oară în timpul mandatului USL cu huiduieli chiar dacă a participat de mai multe ori la ceremonii organizate cu diverse ocazii.

Dacă președintele Băsescu este obișnuit cu reacții violente din partea maselor, care cel puțin în ultimii doi ani nu prea pierd ocazii să-și manifeste disprețul față de personalitatea sa politică, Antonescu este mai puțin obișnuit cu astfel de reacții. Reporterii nu au întârziat să-l întrebe pe președintele PNL care sunt motivele pentru care crede că a fost huiduit în piața publică.

Răspunsul a fost unul demn de luat în seamă pentru că Antonescu nu a făcut altceva decât să arate cu degetul către partenerul său de la conducerea USL, Victor Ponta. Președintele Senatului a fost pregătit să preia întrebări incomode și cel mai probabil pentru a le face puțin mai comode a făcut un set de aluzii caracteristice la Victor Ponta.

Premierul și-a anulat vizita la Iași pentru că acum deja se știe fenomenele meteorologice extreme au necesitat coordonarea Comandamentului de Iarnă, măsuri riguroase și motivație pentru cei responsabili de asigurarea siguranței participanților la trafic și nu numai. Antonescu a speculat absența și a spus că premierul este un om politic care nu trebuie să trăiască cu frică. Un om politic trebuie să fie pregătit să fie huiduit a spus Antonescu încercând probabil să transfere puțin din presiunea publică care este pe el, pe Victor Ponta.

Președintele CJ, Cristian Adomniței și primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita au fost și ei prinși în colimatorul protestelor și huiduielilor care nu s-ar fi oprit nici pe parcursul intonării imnului național. Antonescu a fost cu siguranță principala piesă în angrenajul care a provocat reacțiile oamenilor din piață. Faptul că Victor Ponta nu a fost prezent nu a fost decât o coincidență dar dacă lucrurile ar fi stat invers și Crin Antonescu ar fi rămas la București, oare premierul ar fi simțit nevoia să facă referiri publice la absența sa?

Gestul lui Antonescu denotă din nou lipsa de siguranță pe care o are față de poziția sa în USL și față de poziția sa publică, sondajele nu prea îl iartă pe liderul liberal care chiar dacă este singurul candidat oficial la prezidențiale până la această oră, culmea, este posibil să iasă pe locul 2.

Aluziile și glumițele pe care le face la adresa premierului nu sunt altceva decât o metodă de autoapărare a lui Antonescu, în fața unui posibil val de critici care probabil are impresia că îl urmărește la fiecare pas. Crin Antonescu vede pericole la tot pasul, dar, după cum se spune, până și paranoicii au uneori dușmani.

Tag-uri: Crin Antonescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 ian, 2014
alx
Poza ese falsa, femeia autoare nici nu exista
27 ian, 2014
Daniel
mult prea evident
stimata fatuca, cand o sa reusesti sa-ti dezlipesti buzele de pe fundul lui Ponta , poate atunci vei obtine putina "claritate asupra evenimentelor politice" ... pacat de tine ...
27 ian, 2014
elena kurvetta
JOS PONT n-ai auzit petardo ?
las-o frate ca e fake, astia sunt scribii lui ghita, niste fomisti care se dau femei si mananca cacat pe bani putini
caut-o pe net sa vezi, exista peundeva zdreanta asta ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ