Crin Antonescu: voi propune excluderea lui Roşca Stănescu din PNL dacă documentele sunt false

| 08 noi, 2013

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la România TV că  va cere excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu în cazul în care se va dovedi că sunt false documentele prezentate prin care Traian Basescu era acuzat de spălare de bani.

"Dacă se confirmă ceea ce spune Parchetul, atunci Sorin Roşca Stănescu va părăsi PNL. Luni sau marti  vom şti", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu la România TV.

Liderul liberal a subliniat că nu a discutat cu SRS de multă vreme. "Sunt rezervat faţă de declaraţiile aruncate pe piaţă de SRS. În cazul în care ar exista niste elemente despre acestea, ar trebui înfiinţată o comisie parlamentară. Pe de altă parte, dincolo de ce fabuleaza domnul Basescu, rămăne un fapt că dacă ceea ce Parchetul General a zis azi se confirmă, e un fapt inacceptrabil ca un senator să zică aşa ceva. Ca atare, e inacceptabil pentru un senator al României, şi e inaccetabil pentru un senator liberal", a punctat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că îl va asculta pe SRS, mai ales că statutul impune acest lucru. "Orice persoane are dreptul la aparare".

Relaţia cu Ponta nu mai e atât de caldă

"Nu am încetat niciodată, eu şi Victor Ponta să avem o relaţie corectă. Relaţia nu mai este de o bucată de vreme atât de apropiată, atât de caldă, dar o relaţie corectă a existat în permanenţă", a punctat Antonescu.

Liderul liberal a precizat că nu i-a cerut lui Victor Ponta să ducă relaţia până la capăt şi că nu a pus niciodată la îndoială angajamentul acestuia. Antonescu a indicat că este vorba de angajamentul PSD, care îl contrazice pe Victor Ponta.

Liderul PNL a mai arătat că el s-a 'bătut' cel mai mult ca Victor Ponta să fie prim-ministru şi că acest lucru trebuie să fie ştiut de social-democraţi.

"Sentimentele care sunt descrise astăzi de mulţi colegi pesedişti, cum că nu sunt ei foarte împăcaţi cu ideea de a susţine un candidat la preşedinţie dintr-un alt partid, cum că nu îi iubesc foarte mult pe liberali, sentimentele acestea există şi în tabăra cealaltă. Evident că majoritatea liberalilor şi-ar fi dorit un prim-ministru liberal, care putea să existe în 2009, care putea să existe în 2011, care putea să existe în 2012, pe 10 decembrie. La acest lucru mă refer. Şi mă refer la acea împărţire, la acel lucru scris pe foaia de hârtie, trebuie să prindă viaţă şi el prinde viaţă într-o bătălie politică, într-o campanie electorală, într-un mesaj pe care îl transmiţi către milioane de oameni. Asta am făcut, dacă nu a fost foarte clar. (...) Este o situaţie neplăcută în care mă aflu şi eu. (...) Eu nu înţeleg cum nişte oameni nu îşi pun problema că este jenant atâta vreme cât ai un protocol în vigoare, ai un angajament în vigoare, să vii în fiecare zi să zici: 'Domnule, o să ne mai gândim, domnule, nu cred că o să meargă chiar aşa'', a adăugat Antonescu.

Întrebat dacă este convins de susţinerea PSD la alegerile prezidenţiale, liderul PNL a răspuns că 'fermitatea convingerii sale este egală cu fermitatea convingerii partenerilor săi.

"Nu pot fi mai ferm convins decât dumnealor pentru că ar fi caraghios. Eu însă sunt ferm convins de altceva, că avem încă şansa de a ne îndeplini nu doar unii faţă de alţii, ci împreună faţă de cetăţeni toate obligaţiile asumate", a completat Antonescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ