Antonescu – un nou pas incorect în USL

| 10 noi, 2013

După ce, timp de câteva zile, Crin Antonescu s-a comportat ca un politician responsabil, vineri, liderul liberal și-a dat din nou în petic, atacându-și partenerii de coaliție.

Și de această dată, temele abordate de Antonescu au fost cele cu care ne-a obișnuit deja: relația dintre PSD și PNL în contextul viitoarei sale candidaturii la prezidențiale, care poate în opinia domniei sale să fie încununată de succes și fără sprijinul social-democraților, și problema Roșiei Montane.

„Nu e suficient să scrii pe o foaie de hârtie ceva pentru că tot pe o foaie de hârtie scrie şi că eu sunt candidat la preşedinţie şi vedeţi bine ce se întâmplă în PSD. Sentimentele care sunt descrise azi de mulţi pesedişti, că nu sunt ei foarte încântaţi că sunt eu candidat la prezidenţiale, că nu le place de PNL, sentimente din acestea există şi în tabăra cealaltă, evident că şi-ar fi dorit un prim-ministru liberal”, a ținut să declare în primul rând liderul PNL.

Ceea ce uită însă să spună liderul liberal este că vina pentru care social-democrații nu mai sunt atât de dispuși să îl susțină la prezidențiale îi aparține în totalitate. Șeful liberalilor a recunoscut public că se consideră liderul opoziției și, în nenumărate rânduri, s-a comportat ca atare, sfidându-i pe social-democrații pe care acum îi acuză că ar intenționa să îl trădeze înainte de alegerile prezidențiale.

Un exemplu în acest sens este modul în care Crin Antonescu s-a poziționat în ceea ce privește proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană. În loc să le dea parlamentarilor liberali dreptul de a alege, Antonescu le-a impus acestora o hotărâre de partid. Acum, tot el acuză, pe nedrept, PSD-ul că ar vrea cu orice preț un vot favorabil în comisia specială, un mod populist de încerca să mai adune câteva voturi.

Mai mult, deși susține că PNL va face tot ceea ce îi stă în putință pentru atingerea obiectivelor USL, Antonescu, personal, a abandonat cel mai important angajament pe care și l-a asumat cot la cot cu social-democrații în fața electoratului: Constituția. Chiar dacă decizia CCR privind intrarea în vigoare a legii referendumului a făcut imposibilă finalizara rapidă a reformei constituționale, era de datoria lui Crin Antonescu, în calitate de președinte al comisiei de revizuire, să se asigure că proiectul de revizuire este gata în parametrii temporali asumați în fața românilor și a instituțiilor internaționale, precum Comisia de la Veneția.

Abandonarea proiectelor majore ale USL, discursul duplicitar și conflictele pe care le-a generat în interiorul USL l-au împins pe Crin Antonescu pe un trend descendent în sondaje. Încercând în mod constant să câștige puncte electorale, Antonescu și-a îndepărtat o parte importantă din votanții care s-au săturat de modelul conflictual promovat de Traian Băsescu și vor concentrarea energiilor politice către măsuri care să genereze dezvoltare economică, locuri de muncă și bunăstare pentru populație. Altfel spus, indiferent dacă va mai fi sau nu susținut și de către PSD în alegerile prezidențiale, Crin Antonescu și-a subminat singur șansele de a mai ocupa fotoliul de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ