Crin Antonescu: Fără PNL nu există guvernare legitimă

| 09 noi, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că, fără PNL, în acest moment nu poate exista majoritate şi, prin urmare, nici guvernare legitimă şi eficientă, el vorbind şi despre "calculele meschine" ale unora din PSD, dar şi din PNL pentru a crea alte majorităţi, transmite Mediafax.

Crin Antonescu a spus că partidul pe care îl conduce nu va fi într-un viitor apropiat unul majoritar, care să aibă cele mai multe voturi ale românilor, însă este singurul partid care reprezintă dreapta politică, în pofida "imposturii" PDL sau a lui Traian Băsescu.

"Aceasta este dreapta noastră şi alta nu există. PNL nu este şi probabil nici nu va fi într-un viitor apropiat un partid majoritar, un partid care să aibă cele mai multe voturi în România, un partid care să aibă peste jumătate din voturile românilor la alegeri parlamentare, de exemplu. Dar PNL trebuie să fie partidul titular al dreptei româneşti, PNL trebuie să fie un partid de competenţă, de consecvenţă şi de onoare", a afirmat Antonescu la Conferinţa de alegere a conducerii PNL Sector 3.

Liderul PNL a lansat un atac la adresa PDL şi a lui Traian Băsescu, despre care a afirmat că reprezintă "o dreaptă de impostură".

"Nu există dreaptă politică în România în afara PNL. Noi suntem confruntaţi ca partid de ani buni, practic pe cea mai mare parte a epocii Băsescu, cu un atac propagandistic şi un atac politicianist extrem de dur, care construieşte din PDL sau partide apropiate preşedintelui o dreaptă de impostură, o dreaptă pârâtă şi încearcă mereu şi mereu cu toate forţele, în fiecare zi, în fiecare oră, să delegitimeze PNL în calitatea sa de singur partid şi tradiţional partid de dreapta al României", a declarat Antonescu.

El a menţionat că sunt vehiculate două argumente folosite împotriva PNL, anume că dreapta se defineşte în funcţie de opoziţia faţă de PSD şi apartenenţa la PPE.

"A afirma că dimensiunea dreptei este să fie neapărat într-un război cu PSD este stupid, pentru că pe lumea asta există dreapta în afara României, deşi nu există PSD. Oare cum se defineşte dreapta în Germania? Săraca nu se poate defini, pentru că nu există PSD în Germania", a argumentat Antonescu.

De asemenea, el a invocat faptul că există partide de dreapta autentice, precum cel al conservatorilor britanici, care nu se regăsesc în PPE.

"Nu cred că putem vorbi despre PNL în acest moment fără să vorbim mai întâi despre USL. Şi PSD şi PNL au existat înainte de USL şi vor exista mult după USL, după ce misiunea acesteia şi existenţa acesteia se va încheia. Şi acum, în vreme ce există şi lucrează USL, şi PSD şi PNL îşi păstrează, ba chiar îşi întăresc identitatea", a afirmat Antonescu.

El a menţionat că PNL se află "în contract cu milioane de români, în formula USL".

"USL nu s-a făcut doar pentru a înlătura de la putere PDL, USL nu s-a făcut doar pentru a pune capăt - ceea ce nici nu s-a întâmplat deocamdată - regimului Băsescu, USL nu s-a făcut doar pentru ca Victor Ponta să fie prim-ministru şi Crin Antonescu candidat şi poate preşedinte al României în 2014. USL nu s-a făcut pentru că am dorit împreună să venim la putere, nu s-a făcut pentru atâta lucru", declarat preşedintele PNL.

El a afirmat că "teoretic" existau şi alte variante, respectiv ca PSD şi PNL să candideze separat, iar PNL să fie la guvernare şi fără PSD.

"PSD avea la rândul său posibilitatea unei, să zic aşa, coabitări anticipate şi de asemenea să fie la guvernare fără PNL. Toate lucrurile astea se puteau întâmpla. Un singur lucru însă nu se putea întâmpla decât dacă exista o asemenea construcţie (...) USL s-a constituit şi şi-a luat nişte angajamente în faţa românilor pentru ca în fine în România să se construiască bine, corect şi pe durată mai lungă", a susţinut preşedintele PNL.

Antonescu a afirmat că, "fără PNL, în acest moment, nu există majoritate şi deci guvernare legitimă şi eficientă".

"Spun acest lucru nu pentru Victor Ponta, care îl ştie şi care îl împărtăşeşte, nu pentru cei din PSD şi nici măcar pentru cei din PNL care imaginează, în obişnuinţa unei aritmetici meschine şi care până la urmă ne ţine unde suntem, că se pot face guverne aritmetice şi majorităţi aritmetice în fel şi chip. Da, se pot, dar sunt pur aritmetice, n-au legitimitate, nu au forţă, nu au proiect coerent", a declarat liderul PNL.

Întrebat ulterior de jurnalişti despre afirmaţiile sale în legătură cu unele calcule meschine pe care le-ar face unii social-democraţi, Antonescu a răspuns: "Nu am spus de cei din PSD, am spus că sunt unii şi în PSD, sunt unii şi în PNL, sunt foarte mulţi în afara acestor două partide - dumneavoastră, o parte din jurnalişti, de exemplu - care faceţi calcule mereu. Acelea sunt nişte calcule care au un rezultat aritmetic şi rezultatul aritmetic nu este totuna cu rezultatul politic. Asta am spus, n-am vorbit de PSD".

Întrebat de asemenea dacă, din pledoria sa în favoarea USL, PSD ar trebui să înţeleagă faptul că trebuie să înceteze atacurile la adresa PNL, Antonescu a replicat: "Eu am spus ce am avut de spus, fiecare înţelege ce doreşte, ce poate, ce înţelege".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ