Cristian Buşoi, PNL: Încurajez transportul alternativ în Bucureşti. Capitala e de PATRU ori mai poluată decât media europeană

| 20 oct, 18:57

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi propune încurajarea transportului alternativ în Bucureşti, susţinând că valorile poluării din Capitală sunt de patru ori mai mari decât media europeană, informează Agerpres.

"Traficul, mare problemă a Bucureştiului, este una din principalele cauze ale poluării. Mai avem activitatea industrială, şantierele nesfârşite. Cauza cea mai importantă este nepăsarea, mai ales a primarului din ultimii şapte ani, care nu a făcut nimic pentru a descuraja traficul rutier, nici pentru a reglementa mai strict activităţile agenţilor economici care poluează. Chiar dacă CE a notificat încă din 2013 asupra nivelului ridicat de poluare acţiunile concrete au rămas doar pe hârtie şi riscul de infringement este unul foarte serios", a spus Buşoi, marţi, la dezbaterea "Sănătate şi mediu în Bucureşti", organizată la TNB. 

El a pledat pentru încurajarea transportului alternativ şi a subliniat necesitatea aplicării stricte a legii în cazul poluatorilor. 

"Un Bucureşti sănătos înseamnă mai multe spaţii verzi, încurajarea transportului alternativ, aplicarea strictă a legii în cazul agenţilor care poluează, un efort permanent al autorităţilor de a educa permanent în materie de sănătate - prevenţia este o metodă foarte importantă şi deloc costisitoare -, o infrastructură de sănătate competitivă, spitale performante", a adăugat Buşoi. 

La rândul său, deputatul Sulfina Barbu a spus că în Bucureşti există şapte staţii de monitorizare a poluării aerului, dar unele nu funcţionează din cauza neglijenţei. 

Fostul ministru al Mediului a explicat că printre măsurile prioritare pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală se numără creşterea suprafeţelor verzi, curăţenia străzilor, infrastructura, modernizarea CET-urilor, gestionarea eficientă a deşeurilor. 

"Poluarea aerului ar trebui să fie o preocupare a tuturor responsabililor politici. (...) Sper să nu mai avem acţiuni de infringement pe calitatea mediului la CEDO", a mai spus deputatul liberal. 

În contextul dezbaterii, reprezentantul Asociaţiei Green Revolution Corneliu Belciug a propus adoptarea unei legi a biciclistului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ