Purtătorul de cuvânt al PNL, despre votul prin corespondență: PSD trebuie să concretizeze vorbele în fapte

| 19 oct, 14:29

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, luni, că în următoarele două săptămâni parlamentarii trebuie să dezbată proiectul de lege privind votul prin corespondență, punctând că în acest caz PSD trebuie să demonstreze concretizarea vorbelor în fapte, transmite Agerpres.

"Astăzi, PSD trebuie să concretizeze și trebuie să facă dovada transpunerii vorbelor în fapte. Senatul României are astăzi pe ordinea de zi dezbaterea acestui proiect legislativ, iar noi considerăm că PSD, cum de altfel a afirmat chiar liderul său ieri, va susține acest atât de necesar proiect legislativ, care să vină ca o garanție în plus privind respectarea unor drepturi constituționale, în special a dreptului la vot. Începem astăzi două săptămâni în care trebuie să demonstrăm la nivel parlamentar că dacă se vrea se poate", a spus Stroe, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

El a precizat că PNL susține proiectul avansat de Autoritatea Electorală Permanentă, iar liberalii nu au depus niciun amendament deoarece acesta conține peste 90% din propunerile pe care le-au inițiat.

"Ne dorim o dezbatere rapidă, pentru că suntem condiționați de elementul timp, trebuie adoptat votul până la începutul lui noiembrie, iar, pe de altă parte, susținem acest proiect legislativ pentru că în proporție de peste 90% conține prevederi care se regăsesc și în proiectul inițiat de PNL acum șapte luni de zile", a afirmat liberalul.

Proiectul de lege privind votul prin corespondență se află în dezbaterea Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ