Cristian Tudor Popescu: Avem un depozit strategic de încredere la Cotroceni. Ce trebuie să facă Iohannis

| 04 noi, 09:27

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că oamenii care au protestat, marți seara, și au cerut demisia Guvernului au așteptări mari de la președintele Klaus Iohannis, care reprezintă „depozitul de încredere” de la Cotroceni. Președintele, a arătat jurnalistul, trebuie să ia atitudine.

„Și acum există, într-adevăr, o mare așteptare de la președintele Iohannis. Deja, pentru prima dată de când e președinte, am reținut și eu o frază de la președinte: să nu lăsăm corupția să ucidă! Și iată că ea e preluată imediat de manifestanți. Aștept ca președintele Iohannis să se dovedească la înălțimea acestor oameni din Piață”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Deși nu are prerogative puternice, Klaus Iohannis poate face foarte mult, în opinia lui Cristian Tudor Popescu. „Atitudinea. Contează ce spune. În fond, asta e funcția fundamentală a președintelui: în momente ca acestea - sigur, el nu poate să demită premieri, nu poate să demită pe nu știu cine de la ANPC, nu are astfel de atribuții, nu poate să facă anchetă, dar poate să vorbească, poate să intervină, poate să intervină cu depozitul strategic de încredere aflat – așa cum avem în țara asta depozite strategice de petrol, de grâu, de apă pentru criză – așa avem și un depozit strategic de încredere la Cotroceni. Pentru asta este președintele în primul rând”, subliniază Cristian Tudor Popescu.

„În astfel de momente, președintele trebuie să fie deasupra politicienilor, deasupra guvernanților și să intervină între ei și manifestanți și să spună ceea ce trebuie spus, să simtă, mai ales, ceea ce trebuie spus în astfel de momente și să facă în așa fel, încât oamenii să-l asculte cu respect și cu încredere. Asta trebuie să facă dl Iohannis de-acum”, a conchis editorialistul.

loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ